Már közelednek az új Realtek NVMe-vezérlőt használó ADATA SSD-k

A közelgő XPG SX7100-as termékcsalád az RTS5763DL vezérlőre épül, és számottevő teljesítménynövekedéssel kecsegtet.

Az ADATA új SSD-kkel készül, név szerint az NVMe 1.3 kompatibilis XPG SX7100-as modellekkel, amelyek 3D TLC NAND-ot fognak használni, és ötféle méretben érkeznek majd a boltok polcaira (120, 240, 480, 960 GB, illetve 1,92 TB), első számú célpontjaik pedig a játékosok lesznek. Biztonsági protokollok terén is naprakésznek tűnnek az ifjak: LDPC-alapú hibajavító és RAID funkciók, dinamikus SLC cache-elés, valamint az AES-256 bites titkosítás is mind-mind szerepel az önéletrajzukban. A vezérlő ugye a már a bevezetőben is említett Realtek RTS5763DL, amiről nemrégiben írtunk néhány sort.


(forrás: Anandtech) [+]

Az ígéret szerint tempó tekintetében az SX7100-asok bőven az SX7000-es előd előtt járnak, az azt megelőző Realtek SX6000-generáció írási és olvasási értékeit meg rögtön megduplázzák; az ADATA (bekapcsolt pSLC esetén) szekvenciális olvasás során 2100, szekvenciális írás alatt pedig 1500 MB/s-ot vár a nagyobb kapacitással rendelkező frissítésektől.

Azért pezsgőt bontani még korai, hiszen a tajvani gyártó még nem mutatott be működő példányt, csupán egy prezentáció keretein belül szólaltak meg a fanfárok, a számszerűsített adatokat pedig a Realtek szolgáltatta. Ennek következtében nem világos, hogy a meghajtók még csak korai tervezési fázisban vannak-e, vagy van belőlük élő-lélegző prototípus, és már nagyban folyik a tesztelés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés