Új Mitsumi optikai meghajtók

A DM-2000TE típusú DVD-ROM olvasó kizárólag zacskós, OEM-változatban dobja piacra a cég, nem rejtve véka alá abbéli szándékát, miszerint főleg rendszerintegrátoroknak adja majd csak el. Az IDE-ATAPI meghajtó 16-szoros sebességgel olvassa a DVD-ket és 50-szeresen a CD-ket, átlag elérési ideje 85 ms, puffere 256 KB.

Az áprilistól kapható, 70 euróba kerülő eszköz a következő formátumokat támogatja: szabvány DVD, DVD-ROM Single Layer/Dual Layer/Single Side, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, DVD Video és DVD Audio, továbbá CD, CD-ROM Mode 1, Mode 2, CD-ROM XA Mode 2, Kodak Photo CD (Single és Multiple Session), CD-DA (12-szeres sebességű olvasás audiolemezként, 40-szeres adatok olvasásánál), CD-Extra, CD-R, CD-RW,D-I, CD-Text, Mixed Mode CD és Video CD. A DVD-RAM-ot a készülék nem támogatja.

A Mitsumi egy új CD-írót is bejelentett, amely 54-szeres sebességgel írja és olvassa a CD-ket és 32-szeres tempóval égeti az újraírható CD-lemezeket. A termék használja a cég által kifejlesztett Aegis-Write technológiát is, ami azt jelenti, hogy ezt a funkciót kihasználva állandóan vizsgálja égetés közben a használt korongot és minden paraméterre (írási sebesség, lézererősség, írási stratégia) felügyel. A készülék támogatja a Mount-Rainier szabványt is, puffere 2 MB és ellátták az ExacLink puffer-kiürülés elleni védelemmel is. Az eszköz már kapható, 100 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés