Új foglalatot igényel az asztali Bulldozer

Úgy néz ki véget értek a találgatások az asztali piacra érkező Zambezi kódnéven ismert processzor kompatibilitásáról. A Bulldozer architektúrára épülő megoldás Socket AM3+-os tokozást alkalmaz, ám sokáig kérdés volt, hogy a Socket AM3-as foglalat lábkompatibilis-e ezzel. A technikai bemutatók alapján ennek semmi akadálya, de Planet 3DNow! kérdezősködött az AMD-nél, és kiderült, hogy az jelenleg használt foglalat nem lesz jó a Bulldozeres processzorokhoz.

A technikai indokok között a Zambezi által támogatott új szolgáltatások szerepelnek. Az AMD véleménye szerint a Bulldozer generáció a nagyteljesítményű, és ennek megfelelően nem túl olcsó masinákban kap majd szerepet, ahol a teljesítmény növelésére tett erőfeszítések többet érnek a kompatibilitásnál. Valószínű, hogy a feszültségre vonatkozó specifikációk változtak jelentősen, ami az energiagazdálkodás és a terhelés függvényében bekövetkező órajelemelés esetén juthat szerephez.

Az információkból az is kiderül, hogy a Socket AM3+-os foglalat befogadja a jelenlegi generációba tartozó Socket AM3-as processzorokat, így az új lapkakészlet esetén két lépésben is lehet frissíteni. A szerverek piacán a jelenlegi G34-es és C32-es infrastruktúra tökéletes a Bulldozer számára, így ott nem kell aggódni a kompatibilitás miatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés