A Toshiba még mindig lát fantáziát a hordozható DVD-lejátszókban

A Toshiba háza táján úgy vélik, hogy még mindig van létjogosultsága a kisméretű, viszonylag alacsony felbontású kijelzőkkel megtámogatott hordozható DVD-lejátszóknak. Mással ugyanis nem nagyon magyarázható, hogy miért dobnak piacra egy ilyen, kissé ódivatú terméket.

Toshiba SD-S97DT
Toshiba SD-S97DT

Az SD-P97DT LED-es háttérvilágítású, 9 hüvelykes képátlójú, 180 fokban elforgatható LCD kijelzőjének felbontása 800x480 képpont. Ez a tabletek világában fájóan kevésnek tűnik, főleg úgy, hogy ezt a szintet a 3-4 colos képernyővel bíró PMP-k is hozzák. Nem lehet ugyanakkor magyarázat, hogy a DVD film felbontása úgysem nagyobb, mivel a termék rendelkezik saját médialejátszóval, amire USB porton vagy a beépített kártyaolvasón keresztül juttathatók el a filmek, képek és zeneszámok. Sőt, egy digitális tuner is került bele, ami a földfelszíni, akár HD adások vételére is alkalmas. Az érintésérzékeny gombokkal ellátott modell mellé a tervezők pakoltak egy távirányítót is, ami valószínűleg jelentősen megkönnyíti a vezérlést.

A 10 watt fogyasztású, saját hangszóróval is rendelkező készülékhez jár egy autós kiegészítő, így a szivargyújtóra dugva utazás közben is használható. Az újdonság 24 cm-es szélességéhez 18 cm-es mélység és 4,5 cm-es vastagság társul. Súlya nem számottevő, hiszen csak 1,2 kilogrammot nyom, amellett a fehér szín mellett elérhető lesz kékben, zöldben és rózsaszínben is. Ennél némiképp lényegesebb információ, hogy hamarosan már meg is vásárolható 275 dolláros áron. Akkumulátora öt órára elegendő működésre elegendő energiát biztosít, ami energiatakarékos módban további három órával megnövelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés