CES 2012: ultravékony keretű tévével vág neki az évnek a Toshiba

Bár a Toshiba hivatalosan csak a CES-en rántja le a leplet új, felsőkategóriás tévéjéről, néhány információ már kiszivárgott az L7200 típusjelzésű modellel kapcsolatban. Például azt már lehet tudni, hogy ez a készülék is a passzív, polarizációs elvre épülő háromdimenziós képalkotási technológiát használja majd. Ennek megfelelően újabb gyártó felejti el az aktív shutteres eljárást, aminek okai minden bizonnyal a fogyasztói visszajelzésekben rejlenek. A termék természetesen a 2D-3D konverziót is támogatja, amihez a saját fejlesztésű TriVector névre hallgató rendszert vetették be.

Toshiba L7200
Toshiba L7200

Ez a készülék is megkapta a Smart TV címkét. Azaz a vállalat egy látványos, továbbfejlesztett kezelőfelülettel látta el, amelynek köszönhetően még a laikus felhasználók is könnyen elérhetik a különféle netes tartalmakat, applikációkat tölthetnek le, sőt mindezt még egy teljes értékű böngészővel is megtámogatták a tervezők. Ez egy évvel ezelőtt nagy durranás lett volna, de idén már nem az a kimondott újdonság. A 240 hertzes képfrissítési ráta sem egy világbajnok adat, viszont arra tökéletesen elég, hogy még rossz minőségű forrásból származó gyors mozgás esetén is akadozásmentes legyen a kép.

A Toshiba is kifejlesztett az Airplay-hez, illetve a Samsung féle AllShare-hez hasonló vezeték nélküli technológiát, ami a Send & Play névre hallgat. Elméletileg tehát ez a tévé is képes arra, hogy lejátssza a gyártó más eszközeiről, vagy tableteiről származó tartalmat. Az új idők szavának megfelelően a kávát itt is a szokásosnál vékonyabbra szabták, ami határozottan jót tett a tévé megjelenésének. A boltokba kerülés dátumáról, illetve a várható árról egyelőre nem árult el részleteket a konszern, de a CES után biztos okosabbak leszünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés