''Történelmi'' esemény a RAM árakban

Mint arról már hírt adtunk, a RAM árak folyamatosan mennek fel, ám a mögöttünk álló héten csak az SD ára növekedett, így először fordult elő a RAM piacon, hogy a DDR olcsóbb, mint az SD RAM.

Íme pár konkrét adat: a 256 MByte-os SD RAM jelenleg 8.28$, míg az azonos méretű DDR RAM jelenleg 8.26$. Ez ugyan nem óriási különség, azonban ha azt vesszük, hogy pár hónapja még kétszer többe került a DDR, akkor bizony nagy áremelkedésről lehet beszélni.

A 128 MByte-os modulok esetében az SD csak rövid ideig volt drágább, 2.23% esés után 4.03$ az ára, míg a 128 megás DDR 4.30$. Az árak azonban tovább fognak nőni, azt azonban még nem tudni, hogy az SD vagy a DDR RAM-ok ára fog emelkedni gyorsabban.

Az viszont fix, hogy áremelkedés várható, már megint, még mindig. A Samsung (a legnagyobb RAM gyártó) a napokban jelentett be egy 20%-os emelést, amelyet feltehetőleg követni fog a Hynix, a Micron és az Infineon hasonló bejelentése is. Tehát olcsó RAM-okkal még jó ideig nem fogunk találkozni.

Azonban pár piaci szakértő úgy gondolja, hogy a Hynix és Micron egyesülése után végre nagyobb mértékű árcsökkenés következhet be. Reméljük igazuk lesz, és lehet majd újra 4000 Ft-ért 256 mega RAM-ot venni! :)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés