Hirdetés

Thermaltake: Jön a lopakodó tájfun

A mostanában piacra kerülő processzorhűtő megoldások közül formailag szinte alig emelkedik ki a Thermaltake Combo Cool családjának legújabb tagja, a CL-P0114 típusú, Big Typhoon névre keresztelt univerzális hűtő. Mint nemrég megjelent összehasonlító írásunkból is kiderül, a gyártók előszeretettel alkalmazzák a különböző hőcsöves megoldásokat, melynek hatékonysága erőteljesen függ a rendszer konstrukciójától is.

A Thermaltake új hűtője is hőcsöves rendszerű eszköz; a processzorral érintkező réz talptól összesen hat cső vezeti a talppal közvetlenül nem érintkező, sűrű bordázatú alumínium hűtőbordába a működés során felgyülemlett hőt. A hűtőtestre egy 1300 fordulat/percen járó 120 x 120 milliméteres ventilátort szerel a gyártó, mely az adatlap szerint rendkívül csendesen – mindössze 16 dBA zajt keltve – teszi a dolgát.

A CL-P0114 csomagolásában megtalálhatóak azok a kiegészítő pántok, amelyek segítségével a hűtő univerzálisan illeszthető bármilyen manapság elterjedt processzorfoglalattal ellátott rendszerbe. Nem árt, ha a hűtőlefogató rendszer erős műanyagból készült, ugyanis az új Thermaltake hűtő tekintélyes súllyal megáldott egység; tömege valamivel több, mint 810 gramm.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés