Tesoro Tizona mechanikus billentyűzet lecsatolható, opcionális numerikus paddal

A Tesoro egy újabb billentyűzetet és opcionálisan hozzácsatolható numpadet jelentetett meg, melyet ismét egy legendás kardról neveztek el. Ez lenne a Tizona (vagy ahogy sokan ismerik, La Tizona), mely a spanyol történelemben játszott szerepet. A mintegy 75 centiméter hosszú, fekete markolatú fegyver Rodrigo Diaz de Vivar, azaz másik nevén néven El Cid ("az úr") Campeador kasztíliai nemeshez fűződik, aki állítólag egy mór ellenfelétől szerezte meg a Tizonát (akit bővebben érdekel a téma, az a Múlt-kor történelmi portálon többet is olvashat róla).


[+]

A mechanikus gombokkal megszórt Tizonát alapvetően erős műanyagból készítették, de némi fém is jutott a kritikus pontokra az élettartam meghosszabbítása és a masszivitás, stabilitás megőrzése érdekében. Mindazonáltal a gyártó törekedett a kompakt kivitelre, ezzel megkönnyítve a hordozhatóságot (noha alapvetően asztali termékről van szó), ennek érdekében pedig az USB kábelt is lecsatolhatóra tervezték. Akárcsak a szintén mechanikus gombokkal operáló (különálló USB csatlakozóval szerelt) numerikus részt, ami alapból nem is jár a termékhez, hanem külön vásárolható meg és mágnes segítségével a billentyűzet jobb vagy bal oldalához "tapasztható". Ebből kifolyólag igény szerint hagyományos numerikus padként vagy dedikált makróbillentyűzetként használható, mely utóbbit a játékosok tudják hasznosítani.


[+]

A Tizona alapvetően játékos kiegészítő, erről tanúskodnak az 50 millió leütést elviselő mechanikus gombok, az 1000 Hz-es mintavételezésre képes USB összeköttetés, az N-key rollover opció (utóbbi igény esetén 6 gombra korlátozható), illetve a Windows funkciógombok letiltására szolgáló gomb is. Ugyanakkor a multimédiás funkciókat biztosító funkciógombokról sem akartak lemondani, amit egy három gombból álló rész egészít ki a kurzorgombok felett, melyek alapesetben multimédiás funkciókat képesek ellátni, de játékos módban egyénileg konfigurálható makrógombokká avanzsálhatóak. Továbbá a billentyűzetről nem maradt le az USB 2.0-s hub sem, amihez opcionálisan extra külső tápellátás is kapcsolható, tehát nagyobb teljesítményfelvételű eszközök kiszolgálására is képesek.


[+]

A Tesoro Tizona billentyűzet 79 eurós árcédulát kapott, míg a Numpadért további 27 eurót számolnak fel. A megjelenés április folyamán esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés