Tárolók és optikai meghajtók minden fronton

Új külső Blu-ray-íróval jelentkezett a Plextor, név szerint a PX-LB950UE modellel. A típus ismerősnek tűnhet, ami nem is csoda, hiszen a PX-LB950SA jelzésű megoldás, vagyis a beszerelhető változat már tavaly ősszel megjelent. Az új készülék tehát nem is annyira új, ennek megfelelően tulajdonságaik is megegyeznek. A fényes, fekete borítású író 3.0-s USB-n vagy eSATA porton keresztül köthető a számítógépre, a BD-R SL adathordozókat pedig 12-szeres tempóval képes elkészíteni. Kezeli a kétrétegű lemezeket is (8-szorosan) és a DVD-k sem jelentenek neki problémát (8-szorosan). Gyorsítótárból 8 MB-ot kapott, és ismeri a LightScribe lemezfeliratozó technológiát. A CyberLink Blu-ray/DVD lejátszó és író szoftvere is jár mellé. A két év garanciával rendelkező termék február végén érkezik, az ára 180 font lesz.

Plextor PX-LB950UE Blu-ray író [+]
Plextor PX-LB950UE Blu-ray író [+]

Érdekes tárolót mutatott be a RunCore, amely ötvözi a notebookhoz való ExpressCard csatolós kiegészítők leghasznosabbjait. Az egyszerűen csak USB 3.0 Express SSD névre keresztelt eszköz egy ExpressCard/34 kártya, amely azon túl, hogy két darab 3.0-s USB aljzatot ad, még 64 GB beépített flashalapú tárhellyel is rendelkezik. Az tároló 110 MB/s-os olvasási és 80 MB/s-os írási sebességű. A kettő az egyben ExpressCard ára még nem derült ki.

RunCore USB 3.0 Express SSD
RunCore USB 3.0 Express SSD

Maradva a flashtárolós vonalnál, a Kingston is leleplezte új pendrive-jait, a DT400 és DTVPM típusokat. A DT400, teljes nevén DataTraveler 4000 kapacitását tekintve 2, 4, 8 és 16 GB-os méretekben kapható, csatlakozója 2.0-s USB, az adatok pedig hardveresen 256 bites AES kódolással titkosíthatók. Megfelel a FIPS 140-2 2-es szintű minősítésének, erős burkolata pedig megvédi a víztől, vagy más fizikai behatásoktól. A másik pendrive a DataTraveler Vault – Privacy Managed nevet kapta. Ebből 32 GB-os változat is létezik a kisebbek mellett. A BlockMaster technológiával a weben vagy közvetlenül is menedzselhetők a beállításai, úgy mind a jelszavak és engedélyek kezelése, távoli jelszó visszaállítás). Ezek egy SafeConsole szerveren keresztül történhetnek

Kingston DataTraveler 4000 és Vault [+]
Kingston DataTraveler 4000 és Vault [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés