Hirdetés

Flashalapú és merevlemezes tárolók külső és belső használatra

Hirdetés

A PATA interfészes tárolók ideje lejárt. Gondolhatnánk, de szerencsére azért van egy gyártó, aki időről-időre úgymond „megmenti” az ilyen csatlakozós SSD-k iránt érdeklődőket. Természetesen az AMP-ről van szó, akik újabb SaberTooth szériás flashalapú adattárolót mutattak be. A ZF típusú, kicsi, 1,8”-es egységek 40 tűs PATA ZIF-en keresztül használhatók, vezérlőként pedig egy EastWho IDE chipet alkalmaztak a tervezék, míg a memórialapkák MLC NAND típusúak. A tároló társai közt egész gyorsnak számít, olvasni 130, írni pedig 75 MB/s-mal képes, de csak a kisebb modellek esetében, ugyanis a legnagyobb, 128 GB-os kapacitásúnál akár 90 MB/s-os is lehet az írás sebessége. A 32, 64 és 128 GB-os SSD-k egy év garanciával kerülnek forgalomba, az áruk pedig 130, 190 és 350 dollár lesz.

AMP SaberTooth ZF
AMP SaberTooth ZF

Jó szokásához híven a Buffalo ezúttal pendrive-okat jelentetett be, méghozzá rögtön három modellt. Mindegyik titkosítható AES 256 bites kódolással. Újdonság a RUF2-HSCLT, az egy éves TrendMicro antivírus szoftver licenccel érkező RUF2-HSClTV, és a három éves licences RUF2-HSCLTV3. A csatlakozójuk 2.0-s USB-s, ami egyébként nem kupakos, hanem visszahúzható. A hónap végén érkeznek 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os méretekben, 77 és 360 dollár közti áron.

Buffalo RUF2-HSCLT
Buffalo RUF2-HSCLT

A LaCie a franciaországi Christofle ezüst étkészlet- és kiegészítőgyártóval állt össze, és egy kavicsformájú tárolót hoztak össze. A Galet nevet kapta a fém pendrive, ami persze ezüstszínű borítást is kapott. 3.0-s USB csatlakozóval látták el, 4 GB kapacitású és ajándékdobozban érkezik, mi kell még? Az ára 100 euró, illetve 95 font.

LaCie Galet
LaCie Galet

Az I-O Data kevésbé a látványra törekedett külső tárolóival, inkább a tárhelyet tartották fontosnak a HDCA-LU kidolgozásánál. A gyártó főleg multimédiás anyagok tárolósára ajánlja a meghajtókat, hogy egy helyen, könnyen megtalálhatóak legyenek akár a számítógépről, akár a tévéről. A 185 x 120 x 39 mm-es készülék 1,1 kilogrammos, 2.0-s USB csatlakozója van, a benne rejtőző tároló mérete pedig 1 vagy 2 GB-os lehet. Ezek a verziók 125 és 203 dollárba kerülnek. Később, valószínűleg februárban érkezik az 1,5 GB-os megoldás 164 dollárért, március elején pedig a 3 TB-os 383 dollárért. Mindegyikre egy év garancia vonatkozik, és fehér illetve fekete külsővel is beszerezhetők lesznek.

I-O Data HDCA-LU
I-O Data HDCA-LU

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés