Hirdetés

Tajvan már Eee PC lázban ég

Elsőként a gyártó honi piacán, Tajvanon kerülhet forgalomba az Asustek Computer Eee PC-je, melynek megjelenését elsősorban rendkívül kedvezőnek beharangozott fogyasztói ára miatt világszerte fokozott érdeklődéssel figyelik. A vállalat idén nyáron leplezte le a könnyen használható, minden korosztály számára ajánlható mini notebookot, mely alapvetően internetezésre és webes kommunikációra lett optimalizálva, de gyakorlatilag minden olyan feladat elvégezhető vele, mely nem igényel nagyobb számítási teljesítményt, és a gépre telepített Linux is megbirkózik vele.


Eee PC a nevelésben: Negroponte rémálma?

Az Eee PC világpremierjét a szoftverkörnyezettel kapcsolatos fejlesztések elhúzódására hivatkozva nemrég egy hónappal kitolták, így a számítógép – ha minden a tervek szerint alakul – október végén rajtolhat a legtöbb régióban. A tajvaniak azonban várhatóan már a hónap közepén hozzájuthatnak az Eee PC-k első kereskedelmi példányaihoz – mondta el a DigiTimes híroldalnak Jonathan Tsang, az Asustek marketingigazgatója, aki az árakat firtató kérdésre egyelőre csak annyit reagált, hogy a végfelhasználók egész biztosan nem juthatnak hozzá 200 dollárnál olcsóbban új Eee PC-hez.

Korábbi hírek szerint az Asus idén nagyjából 200–300 ezer Eee PC-t gyártana, ebből mindössze tízezer kerül jövő héten piacra, az idén elkészült mennyiség nagyobb része várhatóan az amerikai és európai régióban kerül terítésre – legkorábban október végén. A nagyobb volumenű gyártás csak jövőre indulhat, ekkor a tervek szerint nagyjából hárommillió Eee PC gördülne le a futószalagokról. A kis gép iránt rendkívül komoly az érdeklődés, ezt jelzi legalábbis, hogy a jövőre tervezett gyártási mennyiségből több mint egymilliót már most eladott a cég.


Magyarországra először feketében érkezik az Eee PC

Az Eee PC hazánkban is forgalomba kerül, méghozzá teljesen honosított változatban, a gép magyarországi premierjére viszont szinte biztosan nem kerülhet sor október végén. A gyártó helyi képviselete eddig többszöri kérdésünkre sem tudott konkrétumokkal szolgálni a mini számítógép itteni debütálásának időpontjáról, illetve az elérhető konfigurációk áráról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés