Nem kevés leégett 12VHPWR tápcsatlakozóval találkozik egy Los Angeles-i szerviz

A NorthridgeFix állításai persze nehezen ellenőrizhetők, mivel a problémás esetekben közvetlen gyártói garancia érvényesül.

A hónap első felében egy érdekes videó jelent meg a NorthridgeFix nevű YouTube csatornán, ami részletesen foglalkozik a leégő, 12VHPWR szabványú csatlakozó ügyével. Ennél a vizsgálatokat az NVIDIA tavaly novemberben zárt le, megállapítva azt, hogy a felhasználók nem csatlakoztatják megfelelően a tápkábelt.

A videóból kiderül, hogy a Los Angeles-i szervizhez még mostanság is heti 20-25 darab GeForce RTX 4090 fut be javításra, amelyek problémája ugyanaz: leégett a 12VHPWR típusú tápcsatlakozójuk.

A friss adatok birtokában több eladó szervizénél is érdeklődtünk, de egyikük sem tudta megerősíteni a fenti videóban szereplő információt. Ugyanakkor egy esetben kifejtették, hogy a 12VHPWR aljzat leégésekor a fizikailag sérült garanciális termékkel az ügyfélnek magához a gyártóhoz kell fordulnia a csere érdekében. Emiatt a kereskedők nem feltétlenül tartják nyilván, hogy mennyi ilyen esettel találkoznak, elvégre a cserét közvetlenül a gyártó intézi.

A NorthridgeFixhez hasonló szervizekbe valószínűleg azok a VGA-k kerülhetnek, amelyeknél a gyártó valamilyen oknál fogva visszautasította a cserét, így a vásárlónak nincs más lehetősége, mint külsős szakemberrel elvégeztetni a javítási munkálatokat.

Sajnos nagyjából egy hétnyi kérdezősködés után is az látszik, hogy a kevés elérhető adat miatt nem ellenőrizhető a NorthridgeFix állítása. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy az NVIDIA csendben lecseréli az újabb VGA-kon a problémásnak tűnő 12VHPWR tápcsatlakozót a friss fejlesztésű 12V2x6-os konnektorra, ami az eddigi tesztek alapján sokkal strapabíróbbnak tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés