Több Canon 5D Mk II az Amerika Kapitány forgatásán

A mozgóképek rögzítésére is képes dSLR masinák talán először a Dr. House forgatásán debütáltak, ahol Canon 5D Mark II fényképezőgépet használtak egyes filmrészletek felvételére. Azóta egyre több profi filmes alkalmazza a tükörreflexes gépek adta lehetőségeket és előnyöket a nagyszabású mozifilmek forgatásán. Legutóbbi – és éppen aktuális – ilyen film az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, ahol több Canon 5D Mark II gépet vetettek be az akciójelenetek felvételéhez.


(forrás: IMDB)

„A legtöbb akciójelenet egyik óriási kihívása a kamera megfelelő helyen való elhelyezése, rögzítése. Mindig elérhetetlennek tűnő pontokra próbálom meg elhelyezni a kamerát, mert azok a különleges szögből felvett anyagok teszik igazán érdekessé az akciójelenetet. Azonban a legtöbb 35 mm-es filmkamera, de még az újabb digitális eszközök zöme is egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy ilyen helyekre tehessem.” - mondta Jonathan Taylor, a kameratechnikáért és a világosításért felelős operatőr.

A filmet ma kezdik el vetíteni az itthoni mozikban, így magunk is meggyőződhetünk majd róla, hogy valóban más lesz-e az akciójelenet a dSLR használatától.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés