Sok vállalat hagyja ki az idei CeBIT-et

Több tajvani alaplapgyártó is jelezte, hogy kihagyja a március elején esedékes CeBIT-et, és az erőforrásaikat inkább a júniusban megrendezendő Computexre koncentrálják. Az információk szerint többek közöttt a Gigabyte, az ECS és az Albatron sem lesz jelen a kiállításon, arról azonban egyikük sem számolt be, hogy hivatalosan mi az oka a távollétnek. Természetesen egy kisebb delegáció azért képviseli ezeket a vállalatokat is, de komoly bemutatókkal nem fognak szolgálni. A szakértők szerint a gazdasági válság miatt a cégek a rendezvényekre tervezett anyagi erőforrások egy részét megpróbálják megtakarítani.

Érdekesség, hogy az AMD sincs feltüntetve a CeBIT kiállítói között, ugyan hivatalos közleményt még nem adott ki a vállalat, de nagy valószínűséggel a PC-s iparág egyik legnagyobb szereplője is kihagyja a rendezvényt. Ettől eltekintve az ütemtervben nem várható változás, a márciusra tervezett bejelentések a kiállítástól függetlenül megtörténnek.

Kiegészítés: A hír megjelenését követő órákban a Gigabyte meggondolta magát, és mégis bérelnek helyet maguknak a rendezvényen. A vállalattól megszokott igényes bemutatók sem maradnak el. A cég szóvivője elmondta, hogy valóban felmerült a vezetőségi üléseken a CeBIT kihagyása, azonban a kiállítás reklámértéke még mindig jelentős, így rossz döntés lett volna távol maradni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés