Sok telefonhoz lesz jó a Zeiss VR One szemüveg

A virtuális valóság világába egyre több cég szeretne betörni, és úgy néz ki, hogy leginkább a Samsung Gear VR Innovator Edition koncepciója lesz a követendő példa. Utóbbi még ebben a hónapban debütál, de a Carl Zeiss által tervezett VR One megelőzte a piaci debütálás szempontjából.

A Zeiss az optikai lencsék egyik vezető gyártója, így már ebből sejthető, hogy a VR One mit is kínál. Lényegében a koncepció nagyon hasonlít a Google kartonból készült VR megoldásához, viszont a VR One sokkal stílusosabban van megoldva, és valószínűleg jóval kényelmesebb is.

A VR One rekesze 4,7-5,5 colos telefonokat képes fogadni. Jelen pillanatban az ominózus fiókba az Apple iPhone 6 és a Samsung Galaxy S5 termékek foghatók be, de később a támogatott eszközök listája bővül.

A telefonok kijelzőjén jelenik majd meg a bal és a jobb szem számára látható kép, amelyek előtt természetesen megtalálhatók a szükséges lencsék. A fejmozgás követése az adott telefonba épített szenzorok segítségével történik.

A 99 eurós VR One jelen formájában nem tud sokat. Az Android és iOS alkalmazások szempontjából a termék ma csak a YouTube 3D-s videóinak megtekintésére alkalmas. Később érkezik egy nyílt forráskódú beépülő modul a Unity videojáték-motorba, de egyelőre egyetlen szoftvercég sem jelentkezett be a támogatásra vonatkozóan.

A VR One legnagyobb problémája az élmény lesz, ugyanis amíg a Samsung Gear VR esetében a Galaxy Note 4 okostelefon számtalan specifikus optimalizálást és hacket alkalmaz, hogy elfogadható minőséget kínáljon, addig a VR One esetében ez hiányozni fog, így igen masszív késleltetéssel fognak majd találkozni a felhasználók. A YouTube 3D-s videóira viszont ténylegesen alkalmas a szerkezet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés