PMA spekulációk 2.0

A photographybay információi szerint a Sony is új dSLR vázzal jelentkezik a PMA-n. Az A200 és A300 modellek leváltása olyan géppel történik, mely az A700 szenzorát kapja. A pletykák szerint az LCD kihajtható, nagyfelbontású és érintőképernyős lesz. Pentatükör és nagyobb optikai kereső is kerül a vázba, valamint lehetőség lesz  720p-s HD videó 30 fps-sel való rögzítésére is. Az információ megbízhatóságát nem tudjuk eldönteni, hiszen ugyanezen az oldalon olyan hírt is közzétettek, hogy új vázat csak a nyáron jelent majd be a Sony.

A Panasonic G1 utódjáról is hírek keringenek. Az eladásokat kicsit fellendítené egy új modell érkezése, mely kibővített tulajdonságokkal rendelkezik, és a a G1 árát is lejjebb nyomná.

Rossz hír azoknak, akik bíztak a Canon 500D bejelentésében. Az új információk szerint június végéig kell várni a vázra. 1D Mark IV-ről is röppentek fel hírek, miszerint nagyobb felbontású LCD-t, új, 16 megapixeles full frame szenzort (megőrizve a 10 fps sorozatfelvételi gyorsaságot) kap a váz. Az adatok meglepőek, hiszen a Canon rendszerint 2.5-3 évenként frissíti profi vázait, ráadásul az 1D Mark III köztudottan elterjedt a sportfotósok körében, akik nem biztos, hogy váltani fognak az új modellre az 1.3x-es szorzó "elvesztése" miatt.

A pletykák tehát természetükhöz híven beindítják ugyan az ember fantáziáját, de az interneten terjedő információk ellenőrizhetetlensége és a gyártók titkolózása miatt mindaddig kétségesek maradnak, míg hivatalos bejelentés nem érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés