A Pioneer két modellel bővíti mikrotorony kínálatát

Manapság, amikor mindent elöntenek az Apple dokkolós otthoni audió eszközök, kész felüdülés látni egy olyan terméket, amelyről ez hiányzik. A Pioneer féle X-EM11 viszont pont ilyen. A 2x10 watt maximális teljesítményt kínáló torony amellett, hogy rendelkezik CD-lejátszóval (ami a gyári lemezeken kívül az írható és újraírható korongokat is kezeli), képes megszólaltatni az USB porton keresztül csatlakoztatott adattárolókon található MP3 és WMA kiterjesztésű fájlokat is. Került bele AM/FM tuner is, így rádiózásra is használható, súlya 4 kilogramm, ára 150 dollár körül alakul majd.

Pioneer X-EM11
Pioneer X-EM11

A vállalat ezzel egy időben jelentette be, hogy egy fokkal sokoldalúbb mikrotornyot is piacra dob 2012 augusztusának elején. Az X-HM81-S-re már került egy dokkoló, amely az iPodok, és iPhone-ok fogadására képes, és biztosítja azok akkumulátorának feltöltését is. A DLNA 1.5 kompatibilis termék támogatja az Apple féle AirPlay vezeték nélküli technológiát is, és egy csatlakoztatható adapter segítségével Bluetooth kapcsolat megteremtésére is lehetőség van.

Pioneer X-HM81K
Pioneer X-HM81K

Beépített Wi-Fi adapterének köszönhetően az egyes internetes rádióadók közvetlen elérésére is módot ad. Kezelését egy 2,4 hüvelykes színes LCD kijelző segíti, és jár hozzá egy távirányító is, illetve egy applikációnak köszönhetően iOS vagy Android okostelefonról is vezérelhető. Természetesen rendelkezik CD modullal is, ami a belépő kategóriás testvéréhez hasonlóan az írt és újraírt lemezekkel is megbirkózik. Beépített médialejátszója az MP3 és WMA állományok mellett a FLAC, LPCM és WAV számok megszólaltatására is képes. A 100 watt maximális kimeneti teljesítményt produkáló modell várhatóan 740 dollárért vásárolható majd meg.

Előzmények

Hirdetés