Piacon az OCZ csúcskategóriás videokártyája

Bár a régi-új termékkör hivatalos bejelentését többen a CES-re várták, a memóriamodulokat és tápegységeket forgalmazó OCZ már a mai naptól árulja a saját márkanevével fémjelzett videokártya-család első típusát. A cég legutóbb öt éve próbálkozott ezzel a termékkörrel az NVIDIA megoldásaira alapozva: akkor a GeForce 3 vezérlő számított csúcsmodellnek, most a GeForce 8800 GTX a király. Az utóbbi kerül forgalomba most OCZ márkajelzéssel is.

A vállalat mindazonáltal ezúttal kissé alulteljesít a várakozásokhoz képest, az OCZ GeForce 8800 GTX ugyanis gyakorlatilag semmilyen tekintetben nem tér el a referenciától: a kártya hűtése, illetve a GPU és a memória órajele érintetlenül maradt. A cég által kiadott sajtóközlemény ugyan megemlíti, hogy a kártyára „prémium” GDDR3 memóriachipeket építettek, az IC-k típusát azonban nem fedi fel, mindemellett azt sem árulják el, hogy a kártyával milyen mértékű tuning érhető el.

Az OCZ új, csúcskategóriás videokártyája minden tekintetben prémium termékként kelleti magát, ennek megfelelően – ismerve az amerikai cég árképzését – várható, hogy fogyasztói ára is átlag feletti lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés