OCZ, Corsair: új kirakattermékek nForce-tulajdonosoknak

Hirdetés

Nem telt bele egy nap, és máris új termékek bejelentésével válaszolt az NVIDIA új csúcskategóriás lapkakészletcsaládjának piaci bevezetésére az egymással állandó harcban álló amerikai OCZ és Corsair. A két memóriagyártó egyaránt azt állítja, hogy új memóriamoduljaiknál nem akad jobb választás a csúcskategóriás nForce 680i SLI lapkakészlettel rendelkező alaplapokhoz, amit többek közt azzal igyekeznek bizonyítani, hogy a memóriák megkapták az NVIDIA SLI-Ready minősítését. Az újdonságok azonban valójában kevés érdemi újítást hoznak a két cég termékkínálatába, az OCZ PC2-8500 SLI-Ready Edition és PC2-7200 SLI-Ready Edition paraméterei például teljes egészében megegyeznek egy korábbi típuscsaládéval, a Corsair TWIN2X2048-9136C5D Dominator típusú moduljai pedig mindössze 31 MHz-cel gyorsabbak elődeiknél.

Az 1066 és 900 MHz-en járó OCZ PC2-8500 SLI-Ready Edition és PC2-7200 SLI-Ready Edition modulok CL 5-5-5-15 és CL 4-4-3-15 késleltetésekkel üzemelnek 2,1 voltos üzemfeszültség mellett, ezzel a korábban bemutatott, hasonló órajelre hitelesített Platinum SLI-Ready Edition változatokkal egyező teljesítményt nyújtanak. A modulok közti legfőbb eltérés így a hűtőbordára korlátozódik, mely az újdonságok esetében fekete színű lett, és ráfestették az NVIDIA hivatalosan használt SLI-Ready logóját is. Az új modulok – a Platinum változatokhoz hasonlóan – tartalmazzák a memória tuningját segítő Enhanced Performance Profiles (EPP) technológiát.

Az OCZ megoldásaihoz hasonlóan a Corsair új csúcsteljesítményű memóriái is EPP-kompatibilisek (a technológiát egyébiránt a Corsair és az NVIDIA közösen fejlesztette ki), az új TWIN2X2048-9136C5D Dominator típusú modulok mindezen túl a már korábban megismert, összesen négy bordából álló Dual-path Heat Exchange (DHX) hűtést kapják. Az 1142 MHz-es órajelen járó memóriák CL 5-5-5-15 időzítésekkel dolgoznak, 2,1 voltos üzemfeszültség mellett. A modulok mellé opcionálisan aktív hűtés is vásárolható, a gyártó szerint ezzel biztosabbá válhat a tuning – így nem elérhetetlen velük az 1200 MHz-es működési frekvencia sem.

Az OCZ 1 GB-os modulonként, illetve 2 GB-os kitekben is árulja új SLI-Ready memóriáit, a Corsair ezzel szemben csak 2 GB-os dual channel kitben dobja piacra az új Dominatorokat. A csúcsteljesítményű memóriamodulok fogyasztói ára egyelőre egyik gyártónál sem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés