Újabb SSD-ket mutatott be a PhotoFast

A PhotoFast ezen a héten sorra jelenti be az SSD termékeit. A vállalat egy miniatűr modellel kezdte meg a kampányt, amit két rendkívül gyors 2,5 hüvelykes meghajtó követett. A hét azonban még nem ért véget, így harmadszorra is sikerült felhívni magukra a figyelmet. A marketing egyébként zseniális, hiszen nem csak a Computex utáni pangást használják ki, hanem a termékeket külön időpontokban jelentik be, így a sajtó többször is beszámol róluk. Ehhez természetesen olyan megoldásokkal kell előrukkolni, amelyek kellően értékesek, hogy hírbe kerüljenek, ám a PhotoFast ezen a ponton is sikerrel vette az akadályt.

A hét utolsó napjaira hagyták 3,5 hüvelykes Solid State meghajtójukat, mely G-Monster-3.5 SATA SSD RAID5 WorkStation Edition néven kerül forgalomba. A SATA-300 interfészre csatlakoztatható termék 256 MB gyorsítótárral van felszerelve, a rajta található MLC NAND Flash memórialapkák pedig RAID 5 módban üzemelnek. Ez teszi lehetővé, hogy a meghajtó elérje a 270 MB/másodperces adatátviteli sebességet, ami valóban nem mindennapi teljesítmény.


PhotoFast G-Monster-3.5 SATA SSD RAID5 WorkStation Edition - Fotó: TechConnect

A vállalati szférába szánt SSD-t 64, 128, 256 és 512 GB-os, valamint 1 és 2 TB-os kapacitással lehet megvásárolni. Az egy év garanciával rendelkező modellek a hónap végén jelennek meg, az ajánlott fogyasztói áraikról azonban még nem döntött a gyártó.

A másik bejelentésük a G-Monster-SSD ExpressCard 54mm néven érkező SSD-jük, mely nevéhez híven 54 mm-es ExpressCard foglalatba helyezhető, de tartalmaz mini USB interfészt is. A Windows ReadyBoost funkciót támogató termék 32, 48 és 64 GB-os kapacitással lesz beszerezhető. A gyártó állítása szerint a modellek adatátviteli tempója írás esetén 100, olvasás során pedig 170 MB/másodperc, az USB port használata esetén azonban meg kell elégedni a 30 MB/másodperces átlagos sebességgel.


PhotoFast G-Monster-SSD ExpressCard 54mm - Fotó: TechConnect

A másfél millió órás MTBF élettartammal rendelkező Solid State meghajtók várhatóan a nyár közepén kerülnek az üzletekbe, a lehetséges fogyasztói árakról azonban nem nyilatkozott a PhotoFast.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés