Érkezik a Western Digital első SSD meghajtója

A merevlemezek piacán meglehetősen magas részesedést magáénak tudó Western Digital nemrég határozta el, hogy belevág az SSD termékek gyártásába. Természetesen a Solid State meghajtók szegmensében már túl sok gyártó vesz részt, így kellő tapasztalat nélkül nem érdemes nagyra törő terveket dédelgetni. Ennek megfelelően a Western Digital felvásárolta a SiliconSystems néven bejegyzett vállalatot, akik többéves tapasztalatuknak köszönhetően otthonosan mozognak a megcélzott területen.

Alig pár hónappal a bejelentés után már érkezik is a vállalat első SSD szériája, mely SiliconDrive III néven kerül forgalomba. Tagjai közt 1,8 és a 2,5 hüvelykes meghajtók szerepelnek. Előbbiből 30 és 60, utóbbiból pedig 30, 60 és 120 GB-os verziók lesznek. Érdemes megjegyezni, hogy a kisebb méretű modellekből csak SATA-300, míg a nagyobb változatokból már PATA interfésszel felszerelt termékek is forgalomba kerülnek.

A meghajtók adatátviteli paraméterei a csatolófelülettől függnek. A SATA-300-as modellek olvasási és írási sebessége 100 és 80 MB/másodperc lesz, míg a PATA interfésszel rendelkező meghajtók olvasás során 80, írás esetén pedig 65 MB/másodperces tempóval dolgoznak. Az előbbi értékek nem mondhatók túlzottan versenyképesnek, azonban a SiliconDrive III SSD-k, inkább a beágyazott rendszereket célozzák meg, ahol a magas élettartam, a rendkívül megbízható működés és a várható meghibásodások előrejelzése a legfontosabb szempont. Ennek megfelelően a Western Digital meghajtói rendelkeznek a SolidStor, a SiSMART és a PowerArmor technológiákkal, melyek az előbbi említett elvárásokat teljesítik.

Az új SiliconDrive III termékcsalád az elkövetkező hetekben kerül forgalomba, a listaárakat azonban nem hozta nyilvánosságra a Western Digital. Arról azonban beszámoltak, hogy a meghajtókra öt év garanciát vállalnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés