Újabb SSD-k, főleg hordozható gépekhez

Egymást érik az adattárolók, de mostanság főleg a különféle SSD-k bejelentései. Persze ez a vásárlók szempontjából pozitív, legalább nagy a kínálat és van miből válogatni. A mai eszközöket főleg a notebookosoknak, netbookosoknak ajánljuk.

Hirdetés

A Patriot is SSD-kkel bővíti a termékkínálatát, rögtön néggyel. A kvartett a PS-100 sorozatba tartozik, a termékcsalád tagjainak a közös tulajdonsága a 64 MB-os gyorsítótár, a 3 Gbps-os SATA csatlakozó és a 2,5 millió órás MTBF érték. Ezek a 2,5”-os tárolók nagyjából 5,3 wattot fogyasztanak normál üzemmódban, készenlétiben pedig csupán fél wattal beérik, tehát tényleg ideálisak a hordozható számítógépben való használatra. Szekvenciális olvasási sebességük a 210 MB/s-ot, az írási pedig a 150 MB/s-ot is elérheti. Pár hét múlva elérhetőek lesznek a 32, 64, 128 és 256 GB-os Patriot PS-100 SSD-k 105, 240, 364 és 749 eurós áron.

Patriot
Patriot PS-100

A Verbatim sem asztali gépekhez szánja az SSD-it, hanem a notebookosokat célozza meg velük. A tárolók ugyanis csak ExpressCard szlotban használhatók. Hardveresen titkosíthatók 256 bites AES kódolással, és jelszóval is levédhetők. Ha ezt tízszer rosszul adják meg, akkor minden törlődik a készülékről. Az Verbatim SSD Secure ExpressCard egyelőre két méretben, 16 és 32 GB-os kiadásban kapható 100 és 180 eurós áron, de hamarosan egy 64 GB-os meghajtóval is bővül a kör.

Verbatim
Verbatim SSD Secure Express Card

Az Imation újdonsága, az M-Class SSD Upgrade Kit is a laptoptulajdonosok számára lehet hasznos. A készlet a merevlemezről SSD-re váltásban segít, mégpedig úgy, hogy első lépésként a meglévő, leváltásra kerülő HDD-ről a hozzá adott 64 vagy 128 GB-os SSD-re másoljuk adatainkat. Majd ezután következhet a meghajtók cseréje. Végül pedig a merevlemezt – mint hordozható tárolót – tovább használhatjuk az Imation mobil rackjében. Az SSD-k 230 MB/s-os olvasási és 170 MB/s-os írási sebességgel rendelkeznek. Az 2.0-s USB csatlakozású, külső táppal is ellátható Imation készletek ára 195 és 355 dollár körül alakul.

 

Imation M-Class SSD
Imation M-Class SSD Upgrade Kit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés