Öt évig még biztos lesz Philips tévé

Az utóbbi időben ellentmondó híresztelések láttak azzal kapcsolatban napvilágot, hogy a holland vállalat kiszáll-e a szórakoztatóelektronikai iparágból. Voltak olyan pletykák, amelyek szerint a konszern, mivel elsősorban a világítástechnikai és orvosi divízióra koncentrál, viszonylag hamar megszabadul majd az utóbbi években kicsit döcögő üzletágtól.

Philips Aurea
Philips Aurea

Ez nem is hangzik annyira logikátlanul, hiszen a nagy durranásnak szánt Ambilight tévék nem futottak be nagy karriert, és a 21:9 képarányú televíziók se váltották meg a világot. Ráadásul a házimozi rendszerek iránti kereslet is visszaesett az utóbbi években, pedig ezen a területen a Philips hagyományosan erős volt. Mindezt tetézve az univerzális távirányítóikkal sem sikerült letarolni a piacot. Olyannyira nem, hogy nemrég bejelentették, hogy felhagynak ezen termékcsoport fejlesztésével és gyártásával, pedig tíz évet beleöltek, és nagy terveik voltak ezekkel a készülékekkel korábban.

Nos, a vállalat munkatársai cáfolták, hogy ilyen terveik lennének, és megerősítették, hogy fél évtizedig még mindenképpen folytatják a tévék gyártását és fejlesztését, azaz aktív szereplői maradnak a szórakoztatóelektronika világának. Ennek örömére az is kiderült, hogy hazánkban is elérhetővé válik a Berlinben bemutatott 3D-s tartalmak kezelését is biztosító Blu-ray lejátszó. A termékcsalád zászlóshajójának szánt termék a Blu-ray, DVD, és CD lemezek lejátszása mellett képes a különféle internetes tartalmak közvetlen elérésére. Természetesen elboldogul a DLNA kompatibilis személyi számítógépeken, illetve pendrive-on vagy külső meghajtón tárolt multimédiás fájlokkal is. Sőt, kártyaolvasójának köszönhetően a felhasználó akár SD vagy SDHC kártyán is tárolhatja a DivX Plus HD, H.264, MKV, VC-1, AVCHD, MPEG2, XviD audiovizuális anyagait, WMV, AAC, MP3, WMA zenéit és JPEG kiterjesztésű fotóit.

Philips BDP9600
Philips BDP9600

Az érintésérzékeny előlapi kezelőszervekkel megtámogatott BDP9600-ra az 1.4-es HDMI porton kívül került még komponens és kompozit videó, digitális optikai és koaxiális audió, 7.1 csatornás analóg, valamint L/R analóg audió csatlakozó is. A 4:3 és 16:9 mellett a 21:9 képarányt is támogató Blu-ray lejátszó ajánlott fogyasztási ára 119 000 forint.

Előzmények

Hirdetés