Hirdetés

Olcsó hordozható monitor az Orange Pi fémjelzésével

Az 1080p-s újdonság akkor lehet alternatíva, ha a színek megjelenítésével kapcsolatban hajlunk a kompromisszumra.

Az Orange Pi egy új, kifejezetten mérsékelt árú hordozható kijelzőt dobott piacra, amelyet elsősorban az Orange Pi 800 nevezetű egybegéphez szántak, de persze másfajta masinákkal is összepárosítható. Az AliExpressen nettó 60 dollárért kosárba rakható, 14 hüvelykes a-Si TFT LCD paneles Orange Pi Portable Monitor Full HD felbontással és 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik, miközben 220 cd/m²-es maximális fénysűrűségéhez 700:1 statikus kontrasztarány társul.

[+]

Az alacsony gyártási költségek leginkább a színek reprezentálásában mutatkoznak meg, ugyanis 1,07 milliárdos vagy 16,7 milliós paletta helyett csupán 262 000-esről beszélünk, és az NTSC színtér is csak 45 százalékban kerül lefedésre. Persze irodai alkalmazások során ez talán fel sem tűnhet, de ha esetenként például filmezésre adnánk a fejünket, jobban járunk, ha nem számítunk határtalan vizuális élvezetre.


[+]

A sztereó hangszórókkal, illetve kihajtható támasztékkal kiegészített, 170 fokos betekintési szöggel rendelkező készülékre egy HDMI bemenetet, két USB Type-C csatlakozót (melyek a hang és kép továbbítása mellett a tápellátásért felelnek) és egy 3,5 mm-es audio jacket raktak.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés