Olcsó AM2-es Shuttle barebone, baljósan csengő névvel

SS21T típusszámmal kerül piacra november végétől a Shuttle legújabb belépőszintű barebone konfigurációja. A nanoBTX szabványú félkész mini-PC az AMD AM2-es foglalatba illeszkedő processzorait fogadja, beleértve az Athlon 64, X2, FX és Sempron modelleket. Az AM2-es processzorfoglalattal rendelkező alaplapot tartalmazó barebone-ok megjelenése mindinkább időszerű, hiszen az AMD a tervek szerint még idén leállítja az elődnek számító Socket 939-es aljzattal kompatibilis CPU-k gyártását.

A mindössze 31 x 18,8 x 31 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező, 18 liter űrtartalmú SS21T-ben egy SiS 761GX és SiS 966L vezérlőkből álló chipsetre épülő alaplap teljesít szolgálatot. A gép maximum 4 gigabájtnyi DDR2 memóriával bővíthető, az integrált, DirectX 7.0 kompatibilis grafikus motort egy PCI Express x16 bővítősínbe illeszkedő videokártyával lehet kiváltani, a bővítéshez további egy hagyományos PCI aljzat áll rendelkezésre. A tárolórendszer két Serial-ATA és két Ultra-ATA egységből állhat, a házba ugyanennyi 5,25”-es és 3,5”-es meghajtó építhető.

A Shuttle SS21T 5.1-es hangrendszert, Fast Ethernet hálózati vezérlőt, valamint alapállapotban összesen hat USB 2.0 kaput kínál. A rendszer szériatartozéka továbbá egy 250 wattos tápegység, valamint egy 9 centiméteres szellőztetőventilátor is, mindemellett a gép hűtőrendszerének érdekessége, hogy a processzor hűtéséhez nem szükséges BTX szabványú hűtő.

A Shuttle T-sorozatába tartozó, SS21T típusú barebone rendszer nettó 136 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba, az erre épülő, S2100B típusú kész XPC-k ára nettó 520 euróról indul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés