Shuttle: erőgép kompakt kiszerelésben

A Shuttle Intel processzorokat fogadó barebone gépeinek választéka egy, a korábbiaknál is erősebb modellel gyarapodott. Az SD39P2 alapja a 975X + ICH7R alaplapi vezérlők párosa, 1066 MHz-es rendszerbusz-sebességig valamennyi LGA775-ös processzorral szót ért, ideértve a négymagos chipeket is, és négy memórialjzatában immár akár 8 gigabájtnyi DDR2 RAM is elhelyezhető.

A P2-es alumíniumház egy 5,25 colos és három 3,5 colos meghajtórekesszel rendelkezik, így kihasználhatók a déli híd RAID funkciói is, ráadásul egy eSATA csatlakozó révén gyors külső merevlemez is csatlakoztatható. A bővítőkártyák foglalatait (egy PCI és egy PCI Express x16) úgy alakították ki, hogy dupla vastag hűtővel ellátott videkártyák is beférjenek.

Nyolccsatornás hangról egy Realtek ALC888 chip gondoskodik, melyhez az analóg kivezetéseken kívül optikai és koaxiális SPDIF kimenet, illetve optikai SPDIF bemenet jár. Ezenkívül Gigabit Ethernet, FireWire és számos USB 2.0 interfész található a barebone-on. A rendszert egy 400 wattos tápegység látja el árammal, az öt beépített ventilátor mindegyike fordulatszámvezérléssel bír, és a hátlapon egy CMOS-törlő gombot is elhelyeztek. Az SD39P2 ajánlott nettó ára 419 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés