A Zen 2 hardveresen fog védekezni a Spectre ellen

Lisa Su, a vállalat elnök-vezérigazgatója részletezte az AMD stratégiáját a Spectrével és Meltdownnal kapcsolatban.

Az AMD nem sokat van a hírekben az ipart amúgy lázban tartó Spectre és a Meltdown sebezhetőségek kapcsán, de az üzleti évet lezáró konferencián az erre vonatkozó kérdések elmaradhatatlanok.

Lisa Su, a vállalat elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy az AMD az architekturális különbségek miatt továbbra sem érintett a Meltdown sebezhetőségben, így erre vonatkozóan nem is terveznek semmiféle reakciót. A Spectre kapcsán a cég megerősítette, hogy a bounds check bypass támadással szemben sérülékenyek, amit többek között az operációs rendszerekhez kiadott frissítésekkel kezelnek.

A branch target injection, azaz a Spectre második variánsa továbbra is érdekes az AMD nézőpontjából. Elméletben a támadásmintával szemben nem véd a hardver, de Lisa Su megerősítette, hogy az architekturális felépítés nagyon nehézzé teszi a sebezhetőség kihasználását, így az aktuális implementációk továbbra sem működnek a vállalat processzorait használó rendszereken. Ennek ellenére készül egy mikrokód, ami az operációs rendszerekhez adott frissítések mellett biztos védelmet nyújt magával a támadásmintával szemben, gondolva arra, hogy elméletben azért lehetséges olyan implementációt írni, ami az AMD CPU-ival szemben is ütőképes.

Lisa Su azt is elmondta, hogy a Zen 2 már hardveres szinten is védekezni fog a Spectre sebezhetőség, illetve az ehhez hasonló, ma még nem létező, de potenciálisan veszélyes támadási felületek ellen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés