Újabb kiadás érkezett a Liva Z2-ből

A tenyérnyi méretű gép Z2L névre hallgató variánsa már GPIO csatolófelületet is kapott, ezzel kielégítve a fejlesztők igényeit.

Augusztusban adtunk hírt az ECS legújabb mini PC-iről, melyek a Liva Z2 és Z2V megnevezéseket kapták. A két eszköz között csupán egyetlen eltérés volt, nevezetesen az egyik HDMI csatlakozó D-Sub bemenetre cserélése a Z2V javára. A most bemutatott Z2L utóbbi modell testvérének tekinthető, ahhoz képest pedig ismét csak egy csatlakozó az eltérés, ami a gépházon belül található.


[+]

Egy alaplapi GPIO tüskecsoportról van szó, ami a Raspberry Pi tulajoknak bizonyára ismerős lehet, ez ad lehetőséget az extra hardverek – mint például lámpák, szenzorok - alaplapra csatlakoztatására, forrasztás nélkül. A hardver központi eleme továbbra is az Intel Pentium N5000, valamint az Intel Celeron N4000 és N4100 processzorok közül választható ki, a két memóriaslotba azonban már csak legfeljebb 4 GB összkapacitású modulok helyezhetők. Az alaplapra került még egy kiszereléstől függően 32 vagy 64 GB-os eMMC adattároló, amit egy 2,5 hüvelykes SSD-vel vagy merevlemezzel egészíthetünk ki. A vezeték nélküli kapcsolatokról a 4.2-es Bluetooth és az Intel 802.11ac szabványú Wi-Fi modulja gondoskodik.


[+]

A 132 x 118 x 56,4 milliméteres ház két oldalán szórták szét a tripla USB 3.1 és a dupla USB 2.0 csatlakozót, az egyetlen USB 3.1 Type-C Gen1 portot, a különálló audio ki- és bemeneteket, egy Gigabit Ethernet konnektort és egy-egy HDMI 1.4 és D-Sub kimenetet.  A Z2L-t jó mini-PC-hez híven a falra vagy a monitor hátoldalára is felszerelhetjük, a gépház alján található 75x75 és 100x100 milliméteres VESA konzolokkal kompatibilis furatok segítségével. A dobozból kivéve nem találunk operációs rendszert a gépen, ezt magunknak kell beszerezni, az ECS a Windows 10 64-bites verzióját ajánlja, hiszen csak ehhez tudnak technikai segítséget biztosítani. A piacra kerülés dátumát és az árazást még nem hozták nyilvánosságra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés