Szívós fenevad: kiírthatatlan a hordozható, CD lejátszós hangrendszer

A Toshiba TY-CWX90 a múlt gyermeke, de attól még lehet ma is létjogosultsága.

Vannak termékcsaládok, amelyek egyszerűen nem tudnak kihalni, hiába temették már el őket ezerszer. Ilyenek a hordozható, optikai meghajtóval ellátott, tehát CD lemezekkel is boldoguló audiolejátszók is. Ezt tökéletesen példázza, hogy még mindig vannak új termékek a piacon, sőt olyan nagy piaci szereplők is látnak fantáziát bennük, mint például a japán Toshiba.

Toshiba TY-CWX90
Toshiba TY-CWX90 [+]

A mostanában kicsit nehéz napokat megélő konszern ugyanis bejelentette, hogy piacra dobja TY-CWX90 típusjelzésű masináját, amely pont ebbe a családba tartozik. A két darab 3 wattos hangsugárzóval ellátott modell a hálózati áramforrás mellett hat darab AA típusú ceruzaelemmel is meghajtható, ilyenkor az üzemideje 9 óra. Optikai meghajtója az MP3 fájlokat tartalmazó lemezekkel is boldogul. Rendelkezik USB csatlakozóval és SD olvasóval, így a külső adattárolókon található tömörített állományok megszólaltatása is megoldott. Sőt még arra is képes, hogy a CD tartalmát pendrive-ra, merevlemezre, vagy memóriakártyára rögzítse MP3 formátumban. Támogatja a Bluetooth 3.0 technológia ( A2DP / AVRCP / SPP profilok) használatát, azaz a kompatibilis eszközökről vezeték nélküli úton is áttranszportálhatóak rá az audioanyagok.

Ellátták AM/FM tunerrel, így rádiózásra is alkalmas, és van benne óra is, így ébresztésre, riasztásra is beprogramozható. A kompakt ( 316 x 215 x 130 mm), 2,2 kilogramm tömegű TY-CWX 90 kezelését az LCD kijelző, és a mellé járó távirányító segíti elő. Ára mintegy 130 dollár, azaz megközelítőleg 37 000 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés