A Sony a legjobb beviteli eszközt használná a VR-hez: az emberi kezet

A Sony már korábban is világosság tette, hogy a virtuális valóságot nagyon komolyan gondolja a PlayStation VR-rel, de például a vállalat koncepcióját egyelőre csak a headset szempontjából lehetett megismerni, viszont arról már nem volt információ, hogy a DualShock 4 gamepad mellett milyen más vezérlési formára lehet számítani. Ezzel kapcsolatban azonban előkerült egy érdekes szabadalom, amelyet a vállalat még 2014-ben jegyzett be, de csak most kerülhetett nyilvánosságra.

A Sony egész egyszerűen a lehető legjobb beviteli eszközt használná, vagyis az emberi kezet. A koncepció nagyon egyszerű, mivel a rendszer alapja egy karkötő lenne, amelyhez kapcsolódik egy Move játékvezérlőhöz hasonló LED-es gömb. A karkötő a különböző LED-ek mellett a nyomon követhető a PlayStation 4-hez Eye kamerának, így lekövethető a felhasználó alapvető mozgása. A finomabbnak tekinthető kézmozgásokról már maga a karkötőbe épített szenzor adna adatokat a PlayStation 4-nek, mindezt vezeték nélküli kapcsolaton. A rendszer így pontos képet kap arról, hogy a felhasználó hogyan mozdul el és a keze éppen mit tesz.

Nintendo Power Glove
Nintendo Power Glove

Maga az alapötlet egyébként nem tekinthető újdonságnak, ugyanis a Nintendo Power Glove nagyjából ezt a koncepciót akarta megvalósítani a 80-as évek végén, csak nem igazán jött be a piacnak, mert az akkori technikai színvonalon meglehetősen korlátozottan lehetett tálalni. Azóta eltelt majdnem három évtized, így talán itt az idő a Nintendo alapötletének modernizálására. Arról azonban még nincs adat, hogy ebből lesz-e valami, mindenesetre a szabadalom biztató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés