Öt nm-re vált jövőre a TSMC

Miközben felpörgeti a 7 nm-es technológiát, a 2019-es évre már a következő lépcsőfokot tervezi a tajvani cég.

Saját rendezvényén cáfolta a TSMC azokat a pletykákat, melyek szerint kicsit gondban lennének a 7 nm-es technológia kihozatalával: a cég vezetője, CC Wei nem egyszerűen elutasította ezeket a híreket, de azt is elárulta, hogy idén közel 10 százalékkal tervezik növelni a kapacitásukat ezen a téren. Ez azt jelenti, hogy a 2017-ben gyártott 10,5 millió wafer után idén 12 millió darab gyártását tervezik – ezek egyébként több, mint 50 különböző chip alapját képezik majd, a legfontosabb ügyfelek sorában pedig a korábbi híreknek megfelelően ott az AMD, a Bitmain, az NVIDIA, a Qualcomm és az Apple is.


[+]

Különösen az utóbbi az, akinek új A12-es rendszerchipje komoly megrendelést jelent a TSMC számára, és ezek már EUV eljárással készülhetnek, amelyre Wei szerint ez év második felében kezdenek majd átállni.

A 7 nm-es node után a következő lépcsőfokot az 5 nm jelenti majd, amelynek bevezetésére 25 milliárd dollárt szán a gyártó. Ezzel kapcsolatban pontos menetrend még nincs, de a tömeggyártást 2019 végén, 2020 elején szeretnék elindítani a cég dél-tajvani Tudományos Parkban (STSP) található Fab 18 gyárában, ahol később a 3 nm-es gyártósorok is felépülhetnek majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés