3 GB-os GeForce GTX 1050-nel készül az NVIDIA?

Kérdés, hogy hova érkezik, de valószínűleg a kínai internetkávézók jelentik a célpiacot.

A kínai EXPreview weboldalon nemrég jelent meg egy hír, miszerint az NVIDIA új GeForce-ot tervez kiadni, amely rendkívül hasonlítani fog a GeForce GTX 1050-re. A különbség csupán annyi lesz, hogy a GDDR5 szabványú fedélzeti tár kapacitása 2 GB-ról 3 GB-ra nő.

Arról nincs pontos adat, hogy a 128 bites memóriabusz módosul-e. A 96 bites verzió adná magát, hiszen így három darab 1 GB-os memóriával kijön a szükséges mennyiség, de maradhat a 128 bites busz is flex memóriakezeléssel, amikor két 1 GB-os és két 0,5 GB-os lapkával biztosítható a 3 GB-nyi fedélzeti tár. Bármennyire is furcsa a 96 bites opció még gyorsabb is lehet, mivel a flex memóriakezelés ennyire szűk memóriabusz mellett kellemetlen, ugyanis mindkét partíció csak 64 biten lenne elérhető. A shader processzorok száma viszont biztosan nem változik, vagyis marad 640.

Elképzelhető, hogy a fő cél a VGA-hoz szükséges GDDR5 lapkák számának csökkentése. Ezekből ugyanis kevés van, így lehetőség szerint spórolni kell, nem véletlen az sem, hogy nemrég a GeForce GT 1030-ból érkezett DDR4-es verzió. Ebben az esetben is a 96 bites konfiguráció az ideális.

Nagyon valószínű, hogy az új modellt a vállalat a kínai internetkávézóknak tervezi, így nem sok esély van arra, hogy a végfelhasználók hozzájussanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés