Nagy durranás Asus módra

Az MSI nagy durranásáról már biztos sokan hallottak. Az év elején elstartolt Big Bang Fuzion nevű alaplap elsőként alkalmazta a Lucidlogix Hydra 200 lapkáját, mely egy teljesen újfajta elgondolást használ a több grafikus processzorral rendelkező rendszerek meghajtásához. Az Asus megirigyelte a konkurens egyeduralmát ezen a területen, és már javában készül a Crosshair IV Extreme jelzésű megoldás, mely szintén a Hydra 200-ra alapoz, ám az MSI elgondolásával ellentétben az AMD processzorok kerülnek előtérbe.


forrás: SlashGear [+]

A termék pontos megjelenéséről még nincs információ, de valószínű, hogy a nyár elején kezdődő Computex alkalmával megtörténik a hivatalos start. A Crosshair IV Extreme a CeBIT-en bemutatott Formula variáns átdolgozott változata, azaz a szokásos ROG-os finomságokról sem kell lemondani, miközben a többkártyás konfiguráció az úgynevezett objektumalapú feladatmegosztással működik, azaz lehetőség van az NVIDIA és az AMD kártyáit vegyíteni. Persze a megfelelő skálázódás és a VGA-khoz tartozó szolgáltatások megtartása érdekében továbbra is érdemes egy gyártónál maradni.


forrás: SlashGear [+]

A Crosshair IV Extreme a kisebb testvéréhez hasonlóan a 890FX jelzésű északi hídra épül, ami mellé az SB850-es déli híd társul. Az új modell egy PCI és öt darab PCI Express x16-os porttal rendelkezik, sőt az utóbbi foglalatok mindegyike megtölthető egy-egy grafikus kártyával. Az új, hatmagos Phenom II processzorokat is támogató alaplap maximum négy darab, DDR3 szabványú memóriamodult kezel, a 6 darab SATA 3.0 portot pedig két darab SATA-300-as aljzat egészíti ki. A 7.1 csatornás hangkártya és a Gigabites Ethernet természetesen alapfelszereltség.


forrás: SlashGear [+]

Az Asus új nagyágyújának ára egyelőre ismeretlen, de senki se számítson alacsony árcédulára, hiszen csúcskategóriás versenyzőről van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés