Hirdetés

Lencsevégre került a Cooler Master Cosmos II háza

A Cooler Master már dolgozik a legújabb Cosmos házán, ezt eddig is tudtuk, már a Cebit idején kiderült. Igaz, akkor még nevén, a Cosmos II-n kívül semmi konkrét információ nem volt róla, még csak képet sem lehetett látni. Egészen mostanáig, a TechPowerUpnak ugyanis sikerült végre lencsevégre kapnia a fémmonstrumot. Pontos információkat még most sem adott ki a gyártó, de legalább már vethetünk egy pillantást a hamarosan érkező újdonságra.


[+] (forrás: TechPowerUp)

A vállalat csúcskategóriás háza nagyjából a híres Cosmos 1000-hez hasonló méretű lesz – azaz óriási. A teljes ATX formátumú téglatest rengeteg helyet kínál a meghajtóknak. Előlapján egy lehúzható ajtó mögött másik három 5,25”-es és két 3,5”-es fiókkal találkozhatunk, amik mellett belül további öt darab 3,5”-es bővítőhely kapott helyet. Oldallapjainak alsó része rácsozott a jobb szellőzés érdekében, de hogy mi is szellőzik, azt csak az ajtó lenyitása után láthatjuk meg: az említett öt mellett a ház alján még további hat fiók rejtőzik egy kétventilátoros ajtó mögött. A fentiek mindegyike természetesen abszolút szerszám- és csavarmentesen szerelhető.


(forrás: TechPowerUp) [+]

A ház tetejére-elejére kerültek a kivezetések, köztük eSATA porttal, hang ki- és bemenettel, valamint 3.0-s USB aljzatokkal, továbbá itt kapott helyet az érintős bekapcsoló és reset gomb, és persze az állapotjelző LED-ek. Egy csúsztatható fedéllel egyébként ezek is elrejthetők, ráadásul így a portól is védve lesznek. A ház egyébként alaplapból akár XL-ATX-et is tud fogadni akár 10 bővítőhellyel, valamint nagy helyet kapott a táp is, amit rázkódáselnyelő gumibakok tartanak majd a helyén.


(forrás: TechPowerUp) [+]

Az alaplaptartó-tálcán egyébként jókora kivágás látható, ami arra enged következtetni, hogy a kétfoglalatos lapokat is tudja majd fogadni, mint amilyen például az EVGA SR-2 típusa. Gondoltak a folyadékhűtést használókra is, amit a csövek számára kialakított lyukak mutatnak, valamint ventilátorból is pakolhatunk jó párat elejére, hátra, felülre, na meg oldalra is.


(forrás: TechPowerUp) [+]

A méretes ház ára egyelőre nem derült ki – bár tavasszal volt, ahol 250-300 euró környékére lőtték be –, ahogy a megjelenésének időpontját is egyelőre homály fedi, de valószínűleg ismét nagy sikerre számíthat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés