Fontos, de még béta állapotú meghajtóval jelentkezett az Intel

Az Intel elérhetővé tette a 15.40.18.4380-as verziójú drivercsomagot, amelynek már a számozásán is látszik, hogy a 15.40.18-as főverzióba tartozik, ráadásul ennek is az első csomagja, vagyis alapvető módosításokat is bevet.

Az új meghajtó tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A béta besorolású eszközillesztő támogatja a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket, de nem minden lapka esetében lehet mindegyik Windows verzióra telepíteni. Többek között a Skylake és a Broadwell lapkával az előbb említett operációs rendszerekből mind megfelel, de a Haswell lapkák mellett már csak és kizárólag a Windows 10 operációs rendszer támogatott. Mindemellett a Skylake lapkával csak Windows 7, Broadwell lapkával csak Windows 7 és 8.1, míg Haswell lapkával csak Windows 10 alatt érhető el 32 bites opció, tehát érdemes a 64 bites Windowsokat favorizálni, mert ezekre teljes a támogatás.

A hibajavítások gyakorlatilag bizonyos alkalmazások futtathatóságára vonatkoznak. Többek között mostantól az összes támogatott Windows alatt működni fog a Microsoft Enhanced Video Renderer API, illetve Windows 8.1 és 10 operációs rendszerek esetében a Quake IV nem fog hibásan megjelenni, ha a készenléti módból való visszatérés után lesz futtatva, valamint a Fallout 4 sem fog véletlenszerűen lefagyni a töltőképernyők közben. Csak Windows 10-re vonatkozó javítás még, hogy a Just Cause 3, a Project CARS és a Wolfenstein: The New Order című játékok nem fognak véletlenszerűen lefagyni, illetve az F1 2015 benchmark módjának indítása sem jár majd összeomlással. Mindemellett az Angry Birds című alkotásból is eltűnnek a grafikai hibák, ha ablak módban teljes méretre lesz rakva, továbbá LEGO Minifigures Online a Broadwell és a Haswell lapkákkal sokkal optimálisabban fog futni.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának futtatható verziói – Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerre – az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés