Hálózatba köthető házimozi erősítők a Sony-tól

Azt nem állíthatjuk, hogy a japán cég a közelmúltban túlságosan csipkedte volna magát, hogy valamiféle, az audiotermékek iránt érdeklődők számára értékelhető újdonsággal rukkoljon elő. Most azonban megrázta magát az óriásvállalat, és a nyáron két olyan új termékéről is lerántotta a leplet, amelyek hivatalosan is megvásárolhatók Magyarországon.

Az STR-DA5600ES típusjelzésű házimozi erősítő csatornánként 120 wattos teljesítményt nyújt, hat HDMI bemenettel rendelkezik, két kimenete pedig még kikapcsolt állapotban is képes a 3D jelek továbbítására. Felszerelték a Sony H.A.T.S. rendszerével is, amely csökkenti a digitális jelek torzítását a jobb hangminőség érdekében.

Az eszköz a Sony legújabb automatikus kalibrációs megoldását, a DCAC-EX-et (Digial Cinema Auto Calibration EX) is támogatja, amely jelen esetben a „Speaker Relocation„ (hangsugárzó áthelyezése) funkcióval gazdagodott. Ennek lényege, hogy az ideálisnál kisebb szobákban is jó hangzást lehet elérni, főleg akkor, ha a felhasználó aktiválja az Automati Phase Matching (automatikus fáziskiegyenlítés) funkciót, amely a hangsugárzó irányának pontos beállításában nyújt segítséget.

Sony STR-DA5600ES
Sony STR-DA5600ES

Az STR-DA5600ES az otthoni hálózaton megosztott zenék, videók és fényképek megjelenítése (DLNA kliens) mellett az internetes rádióadásokat is képes analóg vagy DLNA kompatibilis eszközök felé közvetíteni. A hálózati tartalomforrások csatlakoztatását beépített négyportos Ethernet hub segíti.

Kisebb testvére, az STR-DA3600ES négy HDMI bemenettel és egy kimenettel bír. Szintén támogatja a 3D-s jelek továbbítását (akár kikapcsolt állapotban is), akárcsak az Audio Return Channel funkciót. Csatornánként 100W teljesítményt nyújt, valamint teljes értékű DLNA kliensént szolgál, s szintén tartalmaz egy beépített négyportos Ethernet hubot.

Mindkét készülék támogatja a 1080p-s videofelskálázást, továbbá a tévéképernyőn megjelenő menüvel is vezérelhetők. Egyszerre akár két, külön helységben elhelyezett televíziót is elláthatnak képpel és hanggal, sőt akár egy harmadikra is továbbíthatnak hangot, zenét.

Sajnos a vállalat az ajánlott fogyasztói árakról nem szolgált bővebb információval, azonban az látszik, hogy egyes helyeken az STR-DA56000ES 1400-1500 dollárért már elvihető, az STR-DA3600ES pedig körülbelül 1100 dollárba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés