Google Pixelbook néven támad fel a Chromebook Pixel

A prémium kategóriás géppel érdekes offenzívát indít a Google.

Bizonyára vannak még, akik emlékeznek a Google Pixelre és annak második generációjára, melyet a Google nemrég nyugdíjazott, azonban nincs ok aggodalomra: Pixelbook néven valami hasonlóval, de mégis újjal rukkolt elő a vállalat, ahogy arra egy ideje számítani lehetett.


[+]

Az új masina mindössze 1 kg-ot nyom és 10,3 milliméter vastag, miközben a fedele 360 fokban visszafordítható, tehát lényegében egy prémium kategóriás 2-az-1-ben, úgynevezett convertible megoldással léptek a piacra. Ennek központi eleme a fedélbe épített 12,3"-es képátlójú, 3:2 képarányú kijelző, mely 2400x1600 képpontos felbontást kínál, és természetesen érintésérzékeny. Ezen nem csak az ujjunkkal, hanem a külön megvásárolható Google Pixelbook Pen aktív tollal is maszatolhatunk. A 99 dolláros, AAA elemmel működő beviteli segédeszköz 60 fokban dönthető minden irányban, 2000 feletti nyomásérzékenységi fokozattal rendelkezik, késleltetése pedig mindössze 10 ezredmásodperc.


[+]

A háttérvilágítással és dedikált Google Assistant gombbal ellátott billentyűzet, valamint a méretes touchpad szintén az összeállítás része. Tekintettel arra, hogy a masina Chrome OS-t futtat (amire feltelepíthetőek az Androidra íródott alkalmazások) az Intel Core i5 és i7 processzorok kissé erősnek tűnnek (bár ezek nem nyolc, hanem csak hetedik generációsak), ezek mellé ráadásul 8-16 GB RAM és legfeljebb 512 GB-os NVMe SSD kerülhet. A gép méretéhez és felszereltségéhez képest az akkumulátoros üzemidő is elfogadható, a Google szerint maximum 10 óra. A töltés USB Type-C porton keresztül történik és van gyorstöltés is, ekkor 15 perc alatt két órára elegendő energiát lehet belepumpálni.

A Google Pixelbook már előrendelhető, de boltokba csak október 31-től kerül, és akkor sem mindenhol tudjuk majd megvásárolni (nálunk például nem lesz). Ami viszont kicsit aggasztó, az az árazás, ugyanis ez 999 dollárról indul és a masina egészen 1649 dollárig konfigurálható (plusz toll 99 dollárért, ha szükséges), ez pedig az ígéretes hardver és a minőségi, alumínium ház ellenére is igen erős, figyelembe véve az operációs rendszer adta lehetőségeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés