Fujitsu blog: még több segítség a mainframe-ekhez

Többször is foglalkozunk már azzal a blogban, hogy mennyire fontos a mai cégeknek a digitális átállás – és arról is esett szó, hogy mennyi kihívással kell szembenéznie azoknak a vállakozásoknak, amelyek belevágnak ebbe. Ezen átállás egyik fontos technikai hátterét jelentik a nagyszámítógépek. Ezt persze jól tudja az ilyen eszközöket kínáló Fujitsu is, egyáltalán nem véletlen, hogy a közelmúltban még külön képzést is indítottak ezek kezelésében, üzemeltetésében jártas szakemberek képzésére.


[+]

A képzés során többek között a Fujitsu BS2000, a VME és az IBM z rendszereket támogató szakértelemmel és megoldásokkal juttatják nagyobb döntési szabadsághoz és rugalmassághoz a programban részt vevő ügyfeleket, most pedig egy újabb előrelépéssel frissítették az SE300B és SE700B szerverek rendszerszoftvereként használt Fujitsu Enterprise Server BS2000 SE System Software-t, amelynek 6.2 verziója kapcsán a Fujitsu nagyvállalati platformszolgáltatásokért felelős EMEIA-régióbeli alelnöke, Rupert Lehner kiemelte: „A BS2000 SE Infrastructure fejlesztései gondoskodnak róla, hogy az ügyfelek minden használati forgatókönyvhöz a legjobb platformot vehessék igénybe. Biztonságos, alkalmazkodó környezetet teremtenek a digitális átalakuláshoz. Ügyfeleink igényeire odafigyelve, folyamatos innovációkkal gazdagítjuk mainframe-kínálatunkat, és mindent megteszünk azért, hogy olyan jövőbiztos megoldásokkal lássuk el őket, amelyek jelenleg és a későbbiekben is biztosítják számukra a kívánt teljesítményt”. A frissítés részeként megújult az SE Manager is, amely az eddiginél gördülékenyebb központi üzemeltetést és adminisztrációt tesz lehetővé, fürt szerint bontott karbantartással.


[+]

Az új platform egyik nagy érdekessége az élő migráció, amely x86-os és /390-es egységekre épülő mainframe rendszereknél érhető el, és lehetővé teszi, hogy a szervezetek a BS2000 infrastruktúrán belül leállás nélkül térhessenek egy második szerverre. Ezzel lehetővé válik egyrészt a rendelkezésre állás romlása nélküli karbantartás, másrészt gyorsul például egy átállás utáni terheléskiegyenlítés is.

Az új fürtfunkciókkal az ügyfelek két BS2000 SE Infrastructure rendszert összekapcsolva, gyors és biztonságos belső adathálózatot hozhatnak létre, a fürtön belüli szerver- és alkalmazásegységek közötti kommunikációval, így ezek a rendszerek gyakorlatilag egy instanciaként kezelhetőek.

Előzmények