Feltámad, és gyilkosa bőrébe bújik a Commodore?

Néhány olcsó kiegészítő, valamint egy joystickbe épített C-64 után újra hallat magáról az egykor legendás számítógépeket fémjelző Commodore márka, mely most egy holland cég tulajdonában igyekszik újra a köztudatba férkőzni. A Commodore által gyártott számítógépek a C-64 1982-es bemutatása után tettek szert először komoly világhírnévre elsősorban azáltal, hogy az akkor még jóformán csak munkára használt PC-k mellett ellátták az akkori játékgépek szerepét. A személyi számítógépek gyors fejlődése a 90-es évek elejétől fokozatosan véget vetett ennek az egyeduralomnak, a Commodore számítógépek pedig az Amiga termékvonal többszöri megújulása ellenére eltűntek a tömegben – mostanáig.


Erőgépek a jól ismert logóval
Forrás: The Inquirer

A márkanév tulajdonosai most látták elérkezettnek az időt arra, hogy a Commodore márkát újra összekössék az aktuális csúcstechnológiával, jóllehet a lipcsei Games Convention kiállításon demózott high-end játékgépek ezúttal nem saját fejlesztésű hardvereket tartalmaznak, hanem „közönséges” PC-k, Commodore logóval. A holland cég ugyanakkor biztosra ment, így számítógépei az éppen aktuális csúcstechnológiát felvonultató erőgépek, melyek ugyan a nagy elődökkel ellentétben biztosan nem futnak majd be évtizedes karriert, de az elkövetkező egy-két évben bizonyára megfelelnek majd a modern játékprogramok igényeinek.

A jelenleg kapható legkomolyabb AMD asztali processzort, valamint csúcsteljesítményű GeForce videokártyát tartalmazó PC-k sajtóértesülések szerint egyelőre csak kísérleti termékként kerültek kiállításra, ugyanakkor a hamarosan kezdődő berlini IFA rendezvényen vélhetően már több konkrétumot tudhat meg a közönség a Commodore márkanévvel illetett PC-család jövőjéről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés