Computex 2019: ScreenPadet minden ASUS-ba!

Ez lehetett a nagyközönség kérése, a tajvaniak pedig odafigyeltek rá, hiszen már a „sima” Zenbookok is megkapták a második kijelzőt.

Tavaly a Computexet összefoglaló írásunkban már említettük, hogy az ASUS ScreenPad volt az egyike a kiállításon bemutatott, valóban hasznosnak bizonyuló újdonságoknak, az pedig már most látszik, hogy idén ezen lesz a hangsúly: a Zenbook Duo termékcsalád bemutatása és a Vivobookokba való beépítése mellett természetesen a normál, de frissített Zenbook szériába is bekerült, némi továbbfejlesztés után.


[+]

Az új széria három (vagyis inkább négy) tagból áll, ezek az UX534, UX434 és UX334 – a típusjelzésekből kitalálható, hogy 15, 14 illetve 13 hüvelykesek. Külsőre túl sok újdonság nincs az előző évadhoz képest, maradt a prémium dizájn a NanoEdge kijelzővel, az Ergolift zsanérral és az alumínium unibody kivitellel. A kijelző az előlap 92 százalékát fedi le (a 13 hüvelykes gépnél pedig a 95 százalékát), a hardver pedig az évjáratnak megfelelően a Core i7-8565U vagy Core i5-8265U processzorokat tartalmazhatja. A legnagyobb méretben ezt kiegészíthetjük GeForce GTX 1650 Max-Q grafikus vezérlővel, a többiben pedig a GeForce MX250 láthatja el ezt a feladatot. Háttértárként NVMe SSD-ket kapunk, ahogy a Duo szériánál.


[+]

A kijelzők esetében a 15,6”-es panel lehet UHD felbontású, a kisebbeknél Full HD áll rendelkezésre. Mindegyik modell 100 százalékos sRGB színteret ígér, és fényes illetve tükröződésgátlós változat is választható. A csatlakozók sorában Type-C és Type-A konnektoros 10 Gbps-os sebességű USB portok vannak, Thunderbolt 3 viszont nincs a listán.


[+]

A fő attrakció viszont – mint említettük – a továbbfejlesztett ScreenPad 2.0, amely a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet alatt terpeszkedik. Funkcionalitását tekintve az előző szériával megegyező opciókat kapjuk, tehát használható ez második monitorként a Windowszal, illetve egyedi appokkal mint egy intelligens vezérlő is. Méretében alaposan megnövelték, képátlója 5,65”-esre nőtt, az alapot adó Super IPS panel felbontása 2160x1080, a képélességre tehát nem fogunk panaszkodni.


[+]

Végül, de nem utolsó sorban – hiszen idén harminc éves az ASUS – az UX334-ből készül egy speciális változat is, Zenbook 13 Edition 30 néven, fehér bőrbe burkolt fedlappal, rózsaarany élekkel, egyedi logóval és pár különleges, színben passzoló kiegészítővel. Belül egyébként ugyanaz van, mint a sima Zenbook 13-ban, ebben tehát nincs újdonság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés