Hirdetés

ASUS ZenBook UX333: minden kipipálva?

Igényes kivitellel és minden eddiginél kisebb házban jelenik meg a piacon a legújabb generációs ZenBook 13.

Bevezető, dizájn

Már éve óta velünk vannak az Asus ZenBook noteszgépei, amelyek általában elegáns, vékony külsőt, fém vagy legalábbis fémhatású burkolatot, viszonylag erős hardvert és persze prémium szintre belőtt árazást kapnak. Az IFA előtt bemutatott legújabb generáció 13 hüvelykes tagja, a hivatalosan UX333-nak nevezett ZenBook 13 is folytatja ezt a hagyományt.

Külső

A felsőkategóriás ultrabookokról már elégszer írtuk le az elegáns, minőségi kivitel jelzőket, így ezeket nem ismételnénk; az lenne a meglepetés, ha az Asusnak ennyi év után nem sikerült volna egy egész pofás gépházat összehozni. A géphez tartozó honlapon első helyen emelik ki, hogy mennyit faragtak az előző generációs ZenBook 13 méretéből, és a különbség élőben is impozáns: az új verzió tényleg rendkívül keskenynek tűnik, a kijelző kerete is extrém vékony, az 1,09 kg-os tömeg pedig hibátlanná teszi a hordozhatóságot. A teljes egység egyébként megfelelően masszív, a képernyő sem nyeklik-nyaklik, a csuklótámasz és az alsó rész viszont elég szépen gyűjti az ujjlenyomatokat.


[+]

Az új külső fő meglepetését az alsó egység hátsó részét elfoglaló, aranyszínű sáv hozta, ami véleményünk szerint az eleganciából farag egy cseppet, egy hangyányit giccsesebbé téve az UX333 megjelenését. Persze mostmár nem kell a profi munkagépet adni, arra itt a ZenBook Pro, míg a prémiumkategóriát a ZenBook S sorozat adja, tehát a „sima” ZenBookoknál nem gond, ha kicsit nagyobb hangsúlyt kap a látható díszítés.


[+]

A kijelzőt szilárdan fogó zsanérok az aranyszínű sáv alatt kaptak helyet, és természetesen már ErgoLift rendszerűek, azaz a képernyőt felnyitva pár fokban megemelik a billentyűzetet a jobb szellőzés és a kényelmesebb gépelés érdekében. Annak érdekében, hogy így se legyen csúszkálás, a kijelző hátsó élére került pár apró gumiláb is. A gépház alján egyébként négy jóval nagyobb tappancs várakozik, illetve kilenc apró csavar, melyek az alsó burkolatot tartják, ami csak egyben távolítható el, de nincs sok értelme próbálkozni ezzel, az UX333 tervezésekor az utólagos bővítés nem volt célkeresztben.


[+]

Csatlakozókat nézve vegyes érzéseink voltak: egyrészt dicséretes, hogy ebben a kategóriában sikerült egy-egy Type-C és Type-A konnektorral szerelt USB 3.1 Gen2 kivezetést, egy HDMI-t és egy harmadik, USB 2.0 szabványú portot is elhelyezni a noteszgép oldalain, ráadásul mindezt még megfejelték egy microSD kártyaolvasóval és egy kombinált hangcsatlakozóval is, másrészt viszont töltéshez igazán használhatnánk már az USB-PD szabványt, amivel egy negyedik USB konnektor is rendelkezésre állhatna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés