CES 2017: ez az UST projektor nem sikerült túl jól...

A Changhong Chiq C5F olyan mint egy robotporszívó, pedig egy projektor, a kép minősége viszont nem tökéletes, ami a videón is elég jól átjön.

A kínai Changhong régóta kísérletezik az ultrarövid vetítési távolságú projektorokkal. Az utóbbi években rendszeresen bemutattak egy-egy új prototípust, és most már elérkezettnek látták az időt ahhoz piacra is dobjanak ilyen típusú berendezéseket.

Changhong Chiq C5F
Changhong Chiq C5F [+]

A Chiq C5F első pillantásra úgy néz ki, mint egy robotporszívó, vagy egy apró UFO, pedig egy lézeres DLP projektor. Egész sok időt töltöttem a társaságában, mert a vállalat eldugta egy kicsit, viszont csatlakoztatott hozzá egy PlayStation 4-et, egy kormányt, pedálokat, ülést, úgyhogy egész jókat lehetett vele autózni. Ennek alapján azt mondhatom, hogy a képminőség a tökéletestől sajnos távol van. A színek nem túl szépek, fakók, a mozgásmegjelenítés is problémás olykor. Hatalmas kép kivetítésére képes, úgy hogy maga a készülék a vászontól vagy faltól mindössze 10-20 centiméterre van, ami miatt nagyon kényelmesen használható, hiszen akár egyszerűen bepakolható egy nagyobb táskába is, és lehet vinni bulizni, nyaralni. A Full HD felbontású eszköz 7000 dollárba kerül, ami a tudását elnézve egy picit még soknak tűnik érte. A videóban látható képet egyébként három különálló Chiq C5F-fel hozták össze.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés