Kérnék egy jó erős feketét: ASUS Rampage IV Black Edition

Valójában a gyártótól nem számítottunk újabb X79-es vezérlőhíddal ellátott LGA2011 foglalatos ROG alaplapra azok után, hogy megjelent a microATX formátumú Rampage IV Gene. Ám úgy tűnik, hogy a ROG részlegen dolgozó mérnökök megirigyelték az Ivy Bridge-E CPU érkezének tiszteletére nemrég bemutatott ASUS X79-Deluxe alaplapot, így kénytelenek voltak a csúcskategóriában is hasonló lépésre elszánni magukat. Ennek eredménye, hogy rátettek még egy lapáttal a Rampage IV Extreme tudására, ami végül a Black Editionben teljesedett ki (Extreme nélkül).


[+]

Azt tudni kell, hogy ez a modell nem egyezik meg azzal a félig hivatalos koncepcióval, amit az ASUS tavasszal mutogatott Rampage IV Extreme Black név alatt, hiszen az tulajdonképpen nem volt más, mint egy feketére színezett Rampage IV Extreme, most pedig funkcionális változásoknak lehetünk szemtanúi. Igaz, túlságosan még ne lovaljuk bele magunkat, a közölt képekhez képest ugyanis még lehetnek eltérések, amíg a végleges termék megjelenik a boltokban.


[+]

Az viszont biztos, hogy a szénfekete alaplapban lévő processzor és memóriák tápellátásáért az Extreme Engine DIGI+ III VRM felel majd, és a nyolc memóriafoglalatról sem kell lemondani. Továbbá a felszereltség részeként olyan extrákat kapunk, mint az IEEE 802.11ac-es Wi-Fi vezérlő, valamint a WIMA és ELNA kondenzátorok, illetve fejhallgató erősítővel megáldott SupremeFX Formula hangkeltő áramkör. Bőségesen csatlakoztathatunk majd további hardverelemeket és perifériákat is, hiszen a PCI Express foglalatok négykártyás rendszerek kiépítését is támogatják, míg a 12 darab SATA foglalat (ebből nyolc darab SATA 6 Gbps) és a 8 darab USB 3.0 mind a tulaj rendelkezésére fog állni.


[+]

Arra pedig mérget vehetünk, hogy tuningképességek terén most nem lesz hiány, ahogy általában az a ROG alaplapok esetében lenni szokott (erre nemsokára bizonyítékot is szolgáltatunk az ASUS blog keretein belül), no és arra is, hogy nem kevés pénzt kell majd érte a bankszámlánkra tölteni, ha meg akarjuk majd vásárolni. Ám sajnos egyelőre a termék pontos megjelenési dátuma és ára sem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés