NVIDIA Battlebox kezdeményezés a 4K felbontású játékokat kiszolgáló PC-kért

A PC egyik érdekessége, hogy minden platformnál gyorsabban lehet támogatni az új dolgokat, így a 4K-s szórakozást, vagyis a játékok felbontását 3840x2160 pixelig lehet emelni. Abban a cégek egyetértenek, hogy a 4K-ra vonatkozó fellángolást meg kell lovagolni, ami persze nyilván csak az extrém igényekkel rendelkező felhasználókat érinti, hiszen maga a kijelző és a megfelelő erősségű konfiguráció sok ezer dollárba kerül.

Az extrém igényekhez azonban nem feltétlenül társul komoly szakmai ismeret, így az NVIDIA megpróbálja megkönnyíteni a vásárlók dolgát, aminek hatására bevezetik a Battlebox kezdeményezést. A cél, hogy a potenciális, 4K-s játékra vágyó vásárló teljesen átlagos ismeretek mellett is tudjon magának PC-t venni. Nagyon röviden összefoglalva a program célja, hogy a vásárlónak csak a Battlebox matricát kelljen keresnie, ami jelzi, hogy az adott gépen jól futnak majd a játékok 4K-s felbontás mellett is. Nem kell majd nézni teszteket, nem szükséges szaktudás, csak mély pénztárca és vásárlási szándék.

Az NVIDIA új partnerprogramjában a Falcon Northwest, a Digital Storm, a Maingear és az Origin vesz részt. Mindegyik vállalat egy-egy alapkonfigurációt kínál Battlebox matricával, amit aztán tetszőlegesen lehet paraméterezni. A legolcsóbb modell majdnem 2900 dollár, és ebben Core i5 processzor, valamint két darab, SLI-be kötött GeForce GTX 780 található, 16 GB memóriával és fél terabájtos merevlemezzel. Ez gyakorlatilag az NVIDIA belépője a 4K-s játékhoz. Persze kellően vastag pénztárca esetén (nem mintha 2900 dollár nem lenne észvesztően sok) meg sem kell állni négy GeForce GTX Titan VGA-ig, de ez így szokott lenni.

Természetesen a Battleboxokat egyénileg is össze lehet rakni, és ezzel pár száz dollárt biztos megspórol a vásárló, de az NVIDIA kifejezetten a kényelemre törekvő, egyszerűbben gondolkodó réteget célozza meg, akik nem bújják majd a teszteket a lehető legjobb konfiguráció kialakításáért.

Előzmények

Hirdetés