Nintendo Wii Mini – régi-új konzolt hozhat a Mikulás

Kétségtelen, hogy a karácsonyi szezon egyik konzolos slágerterméke a Nintendo Wii U lesz, azonban a gyártó az előző generációt sem kívánja még leselejtezni, legalábbis erről árulkodik egy viszonteladói értesülés, miszerint december 7-én érkezik a Nintendo Wii Mini. Maga a méretcsökkenés gondolata a játékkonzolok világában nem mondható egyedinek, házon belül is láthattunk már korábban hasonló lépéseket, például a SNES megjelenésekor a NES 2-t, a(z) N64 érkezése pedig a SNES 2 létrejöttét vonta maga után. Ugyanakkor a konkurenciától sem áll messze a zsugorítás, elég csak a Microsoft Xbox 360 Slimre vagy a Sony PS3 Super Slimre gondolni.

Lehet még tovább faragni belőle?
Lehet még tovább faragni belőle?

Az ötletben az egyik furcsaság, hogy a Wii már így is elég karcsú. Az első slankításon tavaly esett át, és az optikai meghajtó és a többi komponens miatt vannak olyan fizikai korlátok, amikkel nem lehet mit kezdeni, valamint interferál a gyártó azon korábbi elképzelését, hogy drasztikusan visszavágja korosodó masinájának árát. Ettől függetlenül nem elképzelhetetlen, hogy némi áttervezéssel tudnak belőle valamennyit faragni, de ami még valószínűbb, hogy inkább az alacsonyabb bekerülési költség a cél, így a piacon kapható egyik legolcsóbb konzolként a következő generáció mellett is nyugodtan futhatna párhuzamosan még egy darabig.

A Wii Mini a hírek szerint egyébként egy igen komplett csomagban érkezne, a dobozban Sensor Bar, Nunchuk és gumiköpenyes Wii Remote Plus is lapulna. Az árazásról még semmi konkrétum nem derült ki, de ha az árcédula valamivel közelebb tudna kerülni a 100 dollárhoz, akkor olyan körökbe is betörhet, ahol vételára még mindig túl magasnak bizonyult, vagy esetleg olyan felhasználók is elgondolkodhatnak rajta, akik nem voltak hajlandók ennyit fizetni egy kis „mariózásért”.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés