Sony PlayStation 3 Super Slim 150 dollárért – boríthatja a konzolpiacot

Hirdetés

Az utóbbi időben rengeteg hír és pletyka terjengett az új generációs játékkonzolokról, de a Nintendo Wii U-n kívül túl sok konkrétummal ez idáig nem szolgáltak. A Sony és Microsoft egyelőre nem nagyon akarja erőltetni a generációváltást, számukra az a cél, hogy a jelenlegi hardverből minél több profitit préseljenek ki, főleg a szoftvereladásokon keresztül. Az elmúlt hetekben azonban érdekes képek bukkantak fel az interneten, amelyek egy PS3 Super Slimnek emlegetett variánst ábrázolnak.

Tecnoblog
Tecnoblog

Ezek szerint a Sony még mindig lát potenciált a jelenlegi hardverben, ami azért is meglepő, mert az első verzió 2006 végén látott napvilágot, aztán 2009-ben megérkezett a PS3 Slim, amely a mai napig tartja magát, az informatikában pedig egy közel 6 éves konfigurációra azért ritkán tekintenek úgy, mint titkos fegyverre. A változás már a külsején is látszik, felülete bordázott lett, de ami a lényeg, az a különböző költségcsökkentő megoldások. Ilyen például, hogy a slot-in rendszerű optikai meghajtót hagyományos ajtó mögé rejtett felső betöltésűre cserélték, ez ha nem is olyan elegáns megoldás, de mindenképpen olcsóbb. A másik érdekesség a háttértár kapacitásában keresendő, ugyanis a hírek szerint az eddigi 160 és 320 GB-os modellek helyett 250 és 500 GB-os HDD-vel érkeznek az újdonságok, valamint egy 16 GB-os flash alapú variáns is szóba került.

Ez utóbbi érkezése igazán érdekes helyzetet teremthet a konzolok piacának jelenlegi állóvizében, ugyanis 150 dolláros vételárat jósolnak neki, amely komolyan felpezsdítheti az eladásokat, és ezzel jelentős részesedést hódíthatna el a Sony a Microsofttól. Felmerül a kérdés, hogy ez a vételár még reális, vagy esetleg már az előállítási és egyéb bekerülési költségeket sem fedezik, de manapság egyre többen vállalják a kockázatát, hogy inkább deficitesen, de minél több felhasználóhoz eljuttatják a hardvert, majd remélik, hogy a szoftvereladásokon és egyéb szolgáltatásokon keresztül busásan megtérül majd a befektetés. Elég csak az Amazon Kindle Fire vagy a Google Nexus 7 tabletekre gondolni.

Mindenestre a Sony eddig még semmilyen pletykát nem cáfolt vagy erősített meg, de ha az értesülések igaznak bizonyulnak, akkor még az idén a boltok polcaira kerülhet az olcsó PS3, amely könnyen keresztülhúzhatja a Microsoft azon terveit is, miszerint a közeljövőben már nem szeretnék csökkenteni az Xbox 360 árát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés