Tisztázta a Switch jövőjét a Nintendo elnöke

A vállalat első embere konkrétan cáfolta azokat a pletykákat, miszerint befejeznék az aktuális generációra a szoftverfejlesztést.

A Nintendo Switch konzolt jó ideje rengeteg a pletyka övezi, többek között a médiában évek óta folyamatosan érkezik az utód, és manapság már arról szólnak a hírek, hogy a japán cég befejezte az aktuális generációra vonatkozóan az aktív szoftverfejlesztést.

A nemrég lezárt pénzügyi negyedévet részletező konferencián Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke is reagált az egyes pletykákra, és elmondta, hogy minden olyan pletyka hamis, ami szerint a vállalat befejezné az aktív szoftverfejlesztést a Switch konzol kapcsán. Olyannyira nem érdemes ezekben a híresztelésekben bízni, hogy még mindig vannak játékok, amelyeken jelenleg dolgoznak, és ezek valószínűleg zöld utat kapnak majd.

A Switch jövője kapcsán a vállalat első embere elmondta, hogy a konzol márciusban tölti majd be hetedik értékesítési évét, és nehéz elképzelni, hogy a hardvereladások továbbra is az eddigi ütemben növekedjenek, de úgy látja a cég, hogy van még hely a további eladásokra, aminek az alapját a készülő címek adják majd.

Az esetleges árcsökkentéssel kapcsolatos híreszteléseknek is elejét vette a gyártó, ugyanis az elnök elmondta, hogy mindig is igyekeztek a lehető legnagyobb mértékben megőrizni a hardverek, illetve szoftverek árát, és nem gondolják, hogy jelenleg változtatniuk kellene ezen a stratégián.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés