4-től 32 TB-ig terjedő mérettel jönnek háztűznézőbe az NGD Systems új SSD-i

2,5"-es U.2-es, illetve kártyás formátumban is létezenek a jövevények, és nagy sűrűségű adatközpontokhoz ajánlja őket a gyártó.

Az NGD bemutatta a második generációs, számítási kapacitással is rendelkező SSD-it, amelyek méretei 4 és 32 TB között váltakoznak a csatoló és a TLC NAND függvényében. A komolyabb modellek NVMe 1.3-mal kompatibilisek, x4-es PCI Express 3.0 interfészt használnak, valamint a Toshiba BICS3 3D TLC NAND memóriájával isznak pertut. Amúgy támogatnak bármilyen 3D TLC flasht, és a QLC-re is felkészítették a friss megoldásokat, így a gyártó nem függ a beszállítótól.


[+]

Az U.2-es 2,5"-es Catalinák 4, 8 és 16 TB-os kiépítésben lesznek elérhetőek, míg a kártyás verziók tárkapacitása egészen 32 TB-ig kúszik fel. Az olvasási/írási sebesség csúcsa akár 3,9 GB/s is lehet, a fogyasztás pedig az U.2-esek esetén 12 W, míg a kártyásoknál 13 W. A NGD legújabb fiókáinak – csakúgy, mint a 2017-ben megjelent, első generációs modellek esetében – a fő vonzereje nem ez, hanem a beépített számítási kapacitás (In-Situ Processing), az Elastic FTL (Flash Translation Layer) algoritmus, és az LDPC-alapú hibakorrekció. Az NGD Catalina 2-esek szívét egy Linux-alapú operációs rendszert futtató Xilinx FPGA adja, melyen belül számos, általános célú ARM Cortex-A53-as mag található a programozható logikai kapumátrixok mellett, így biztosítva rugalmas I/O képességeket az eszköz számára.


[+]

Az SSD-n történő adatfeldolgozás megkönnyíti az olyan egyszerűbb feladatok végrehajtását, mint például a keresés vagy az analízis, hiszen a rendszernek nem szükséges nagy mennyiségű adatot mozgatni a hálózaton keresztül - vagy éppen a host processzor felé. Ennek következtében jelentősen csökken az adatbuszok és a hálózat terheltsége, így pedig gyorsul a feldolgozás, míg az adatközpont általános energiafogyasztása csökken.

NGD Catalina 2 PCIe bővítőkártya U.2-es 2,5"-es meghajtó
Tárhely mérete 4 ,8, 16 és 32 TB 4, 8 és 16 TB
Csatoló PCI Express 3.0 x4
Protokoll NVMe 1.3
Hibakorrekció LDPC (Low-density Parity-check)
Fogyasztás 13 W 12 W
Fizikai méretek 111,28 x 254 x 18,05 mm 69,85 x 100,45 x 15 mm
Súly 485 gramm 285 gramm
Garancia 3 év

A Catalina 2-esek már hozzáférhetőek néhány olyan kiválasztott cég számára, amelyek a meghajtókhoz tudják igazítani az applikációs gyűjtőkosarukat.

Előzmények

Hirdetés