Nem tökéletes a Wi-Fi az Apple új táblagépén

A harmadig generációs Apple iPad óriási sikernek örvend amellett, hogy a beszámolók szerint jobban melegszik, mint a korábbi masina, de ez várható volt, hiszen a termékbe helyezett A5X jelzésű SoC többet is fogyaszt, mint az előd. Ezt leszámítva a termékre eddig nincs igazán panasz, de az utóbbi időben felütötte a fejét egy kellemetlen jelenség, mely a rendszer Wi-Fi adapterével lehet kapcsolatos.


(forrás: 9to5 Mac) [+]

Az Apple fórumán rengeteg panasz érkezik a Wi-Fi-re, így nem kérdés, hogy érdemes komolyan venni a problémát. A 9to5 Mac nevű oldal meg is szerezte az AppleCare belső levelezéséből a hibához kapcsolódó részleteket. Ebből kiderül, hogy a vállalat megkérte az Egyesült Államokban található partnereket, hogy ha bárki panaszkodik a harmadik generációs iPad Wi-Fi adapterének sebességére, működésére és stabilitására, akkor a terméket – bevizsgálás után – cseréljék ki, és a hibás eszközt juttassák el egy hivatalos Apple szervizbe. Ez konkrétan nincs leírva a kiszivárgott levélben, de a 9to5 Mac információi szerint a „Captured” szó ezt a kódolt üzenetet takarja az Apple levelében.

A levél kitér arra, hogy a probléma csak a Wi-Fi-s iPadeken jelentkezik, vagyis a 4G-s modemmel felszerelt modellek esetében elvileg nincs gond. Ebből tervezési hibára lehet következtetni, de egyelőre hivatalos reakció nélkül nehéz bármit is mondani, ráadásul kérdés, hogy mindegyik masinán jelentkezik-e a hiba. Mivel megkezdődött a probléma kivizsgálása, így várhatóan hamarosan lesz hivatalos információ az ügyben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés