Nem lehet SUPER az MSI GeForce VGA-ja

Az NVIDIA termékvisszvonásra kényszerítette a partnerét.

Az MSI még ebben a hónapban frissítette VGA-flottáját egy GeForce RTX 3060 Ti SUPER 3X jelzésű fejlesztéssel, amely megkapta a cég úgynevezett SUPRIM hűtőjét, de ezt a terméknév nem teljesen tükrözi.

Eredetileg ebből nem is volt gond, de az NVIDIA számára nem tetszett, hogy az egyik partnere felhasználja a Super jelzést, amit egyébként a zöldek is alkalmaztak már korábbi szériákban. Persze a Super sorozat a GeForce RTX 30-as és 40-es generációból egyelőre kimarad, viszont nem biztos, hogy ez nem változik meg, így az NVIDIA arra utasította az MSI-t, hogy módosítson a fentebb említett VGA nevén. Ez meg is történt, így megszületett a GeForce RTX 3060 Ti SUPER3X, de ennyi változás nem volt elég, és a HKEPC Twitter üzente szerint az MSI kénytelen lesz visszavonni a terméket.


(forrás: HKEPC Twitter) [+]

Valószínű persze, hogy a már legyártott VGA-kat eladhatják, de semmilyen formában nem lehet benne a terméknévben a Super jelző, ami lényegében azt is jelenti, hogy újra kell majd gyártani a dobozokat, hacsak az MSI nem kívánja az elkészült hardvereket OEM-eknek értékesíteni.

Előzmények

Hirdetés